Film Miloša Avramovića

Južni vetar 2: Ubrzanje otvara deseti jubilarni festival

Projekcijom jednog od najgledanijih balkanskih filmova "Južni vetar 2: Ubrzanje" redatelja Miloša Avramovića, u Tuzli će za dva dana biti otvoren 10. Tuzla Film Festival, koji će trajati do 19. listopada.
Kultura / Film TV | 13. 10. 2021. u 15:09 Fena
Trailer filma Јužni Vetar 2 - Ubrzanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom jednog od najgledanijih balkanskih filmova "Južni vetar 2: Ubrzanje" redatelja Miloša Avramovića, u Tuzli će za dva dana biti otvoren 10. Tuzla Film Festival, koji će trajati do 19. listopada.

Festival će biti održan po kombiniranom modelu, odnosno putem platformi i na onaj tradicionalni način kako je to bilo prije pandemije.

Tijekom pet dana trajanja Festival će publici ponuditi velike filmske hitove, radionice, kave i druženja s glumcima i redateljima. A i ove godine na online platformi www.tuzlafilmfestival.com, publika će moći da pogleda animirane, kratke igrane, dokumentarne i future generation short filmove.

''Dolazak Lordana Zafranovića, potvrđuje kvalitetu TFF-a, pored njega tu su i brojna značajna imena iz svijeta filma, bilo kao voditelji radionica ili kao potpisnici režije filmova koji će se prikazivati. Andrea Sertić, Igor Stoimenov, Jasmin Duraković, Miroslav Momčilović, Nemanja Ćeranić, Branko Schmidt, Zrinko Ogresta. Zafranović će dobiti Vilu TFF-a za doprinos razvoju filmske umjetnosti'', izjavio je direktor TFF-a Boris Balta.

Selektor filmova Srđan Vukadinović kazao je da kratke igrane i dugometražne igrane filmove karakterizira suočavanje s prošlošću, kako u onome mnogo dalekom, tako i u onome bliskom, koja se događala prošle godine s pandemijskim mjerama.

''U uvjetima pandemije mnogi su se povukli u svoje zatvorene prostore i to je utjecalo na filmsko djelovanje i stvaralaštvo'', rekao je Vukadinović.

Festival će zatvoriti film "Deset u pola" Danisa Tanovića, a na kraju će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja filmska ostvarenja, među kojima je i Vila Tuzla film festival.

Kopirati
Drag cursor here to close