Nova serija

Hellbound je prestigao čak i Squid Game!

Ako vas je Squid Game navukao na uvrnuti, napeti, južnokorejski sadržaj – Netflix vam je ponovno sve omogućio.
Kultura / Film TV | 03. 12. 2021. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko mjeseci nakon impresivnog uspjeha južnokorejske serije Squid Game koja je privukla pažnju publike na globalnoj razini, oborila sve rekorde gledanosti te, u kontekstu rado praćenog sadržaja, značajno utjecala na popularnu kulturu i medijski sadržaj, Netflix je objavio novu korejsku mračnu fantasy dramu.

Od 20. studenog, nova najgledanija serija na Netflixu je Hellbound, a prestigla je i Squid Game koji je držao to mjesto 46 tjedana. Ova južnokorejska horor serija u režiji Yeon Sang-hoa, prema FlixPatrol analitici, u 24 sata zauzela je prvo mjesto prema gledanosti u čak 80 zemalja.

Atraktivan početak serije prati čovjeka koji iščekuje svoju smrt u 13:20. Sjedeći u kafiću uznemireno promišlja je li to uistinu njegov kraj. Tri velika mračna bića počinju ga loviti, on pokuša pobjeći, ali ne uspijeva. Uništavajući sve oko sebe, mračna bića oduzmu mu život na izrazito brutalan način – lomeći mu svaku kost u tijelu i spalivši ga tako da od njega ostaje samo crni obris kostura. Neposredno nakon nestaju jednako kao što su se i stvorila, prenosi Klik.hr.

Brutalan događaj obilazi svijet putem interneta kroz brojne videe koje su snimili prolaznici. Serija zatim prati policiju koja smišlja plan akcije, a gledatelji upoznaju lik neposloženog i nesretnog policajca Jin Kyeong-hoona.

Nadnaravni događaji rezultiraju i aktivnostima ekstremističkih skupina koje u svemu vide božju volju i kažnjavanje grešnika. Brutalna ubojstva profiliraju se kao događaji koji šalju u pakao pojedince koji su to i zaslužili.

Također, važan dio serije čini i grupa tinejdžera po imenu Arrowhead koji događaje oko sebe tumače na specifičan način, provode nasilje i nerede te pozivaju na linč. U javnosti ih zastupa influencer koji obznanjuje grijehe ljudi kojima je predodređena smrt te psihodeličnim i uvrnutim streamovima utječe na javno mnijenje i agresivno djelovanje mase.

Najava kraja života pojedincima događa se tako da se lebdeća, prozirna forma pojavi pred odabranom osobom i kaže joj točno vrijeme njezine smrti – bilo to za nekoliko minuta ili godina.

Jedno je sigurno, korejske su serije trenutno na vrhuncu svoje popularnosti, a za to postoji opravdan razlog. Prva sezona serije Hellbound broji 6 epizoda, uživajte u gledanju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close