Lee Sun-kyun

Glumac iz filma Parazit pronađen mrtav

Policija je u priopćenju za južnokorejske medije javila da je Leejev menadžer najprije prijavio nestanak glumca koji je zatim pronađen mrtav u svom automobilu u srijedu ujutro.
Kultura / Film TV | 27. 12. 2023. u 07:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lee Sun-Kyun (48), glumac iz filma Parazit, pronađen je mrtav u svom automobilu u Seulu.

Policija je u priopćenju za južnokorejske medije javila da je Leejev menadžer najprije prijavio nestanak glumca koji je zatim pronađen mrtav u svom automobilu u srijedu ujutro. Obitelj je netom nakon njegovog nestanka pronašla poruku koja je izgledala kao oproštajno pismo. Lee je ranije bio pod istragom zbog optužbi za korištenje marihuane i drugih droga. Tvrdio je da je nevin.

Bio je optužen u sklopu velike akcije u borbi protiv narkotika u Južnoj Koreji, koja je obuhvatila i brojne slavne osobe.

Lee je u Parazitu igrao Parka Dong-ika, oca bogate obitelji Park. Film Parazit je 2020. osvojio četiri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film. Film je također osvojio nagradu za najbolju glumačku postavu na dodjeli Screen Actors Guild Awards.

Lee je glumio i u Dr. Brain, znanstveno-fantastičnom trileru, koji je bio prva serija na korejskom jeziku proizvedena za Apple TV+.

Kopirati
Drag cursor here to close