"Kad jutro svane"

Film Mostarke Karmen Obrdalj ušao u konkurenciju festivala u New Yorku

"To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću", pojasnila je Obrdalj.
Kultura / Film TV | 29. 09. 2021. u 18:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Kad jutro svane" Mostarke Karmen Obrdalj primljen je u konkurenciju na preko deset festivala, a uskoro će biti prikazan i na filmskom festivalu u New Yorku.

"Film je zasad primljen na preko deset festivala i definitivno smo najviše uzbuđeni oko New York Shorts International Film Festivala koji je najveći filmski festival na istočnoj obali SAD-a. Radi se o kvalifikacijskom festivalu za 'Canadian Screen Awards' i iznimna nam je čast biti izabran na takvom festivalu", kazala je Obrdalj.

Sretna je, navodi, što još jedan studentski film doživljava bogat festivalski život, a to joj je, kao i cijeloj ekipi filma, izrazito bitno za daljnji rad.

Podsjetila je kako je film svjetsku premijeru doživio na Sarajevo Film Festivalu, što joj je, kako kaže, bio divno iskustvo.

Film "Kad jutro svane" koji je prikazan u glavnoj studentskoj konkurenciji za Srce Sarajeva, govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta nakon što shvaća da njezin partner ima aferu s poznatom glumicom.

"To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću", pojasnila je Obrdalj.

Naglasila je kako je na njemu radila ista ekipa kao i na filmu "Zašto mama vazda plače?".

"To su, prvo moram istaknuti, moji najbliži suradnici - snimateljica Jana Vuković i montažer Aleksandar Jurić. Oni su sa mnom od početka projekta i zajedno smo prošli sve faze procesa stvaranja filma. Glavnu ulogu tumači mlada glumica Aleksandra Plahin, a ostale Bojan Kolopić, Milica Janevski i Slađana Zrnić", kazala je Obrdalj, dodavši kako joj je bila iznimna čast raditi s glumcima koji su iskusni i predani svom poslu.

Mlada redateljica trenutno radi na postprodukciji dokumentarnog filma "Brzi" o Stanislavu Puljiću, a usporedno s tim piše scenarij za prvi dugometražni film.

Kopirati
Drag cursor here to close