Festival glumca

Film Mostarca otvara MOFF

Festival će početi u utorak, 27. studenoga, a trajat će do ponedjeljka, 3. prosinca. Najavljen je i studentski program, te popratni sadržaj - masterclass radionice, filmski razgovori s regionalnim autorima te zabavni i glazbeni program.
Kultura / Film TV | 14. 11. 2018. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film Mostarca Bobe Jelčića '' Sam samcat '' otvorit će ovogodišnji 12. Mostar film festival – Festival filmske glume.

Naime, festival će početi u utorak, 27. studenoga, a trajat će do ponedjeljka, 3. prosinca.  Ovogodišnji MOFF donosi 26 filmova, koji će se predstaviti kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu i obiteljski vikend. Najavljen je i studentski program, te popratni sadržaj - masterclass radionice, filmski razgovori s regionalnim autorima te zabavni i glazbeni program.

Foto: Bljesak.info / Press-konferencija MOFF-a

Ravnatelj festivala Slaven Knezović je iskazao radost, jer festival raste iz godine u godinu. “Ponosni smo što 12 godina održavamo tradiciju, jer naša publika pamti filmska ostvarenja koja im nudimo, a glumci i redatelji Mostar zauvijek ponesu u svojim srcima”, dodao je.

Ovogodišnji predsjednik žirija natjecateljskog dijela programa, glumac i producent Miro Barnjak smatra da je najbolje što se ovaj put nudi u kinematografiji ono što dolazi iz regije, ovaj put od Bugarske do Slovenije.

'' Osobito mi je drago što ovogodišnji festival otvara film Mostarca Bobe Jelčića, rekao je Barnjak i dodao kako će žiri imati pune ruke posla''.

Barnjak, također, ističe kako će ove godine biti samo jedan bosanskohercegovački film što pokazuje kakva je bosanskohercegovačka kinematografija, u kojoj svake dvije do tri godine snimimo jedan film.

Ispred generalnog pokrovitelja festivala HT Eroneta medijima se obratila i Misijana Brkić-Milinković, rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije, te istaknula zadovoljstvo činjenicom da je upravo HT Eronet prepoznao kvalitetu i značaj ovoga projekta. “Riječ je o suradnji koja traje godinama i koja će u budućnosti dodatno jačati”, kazala je.

Kako navode iz organizacijskog tima završne pripreme su u tijeku, te se nadaju uspješnoj realizaciji ovog tradicionalnog filmskog i kulturnog projekta.

MOFF traži volontere

Organizacijski tim Mostar film festivala poziva sve vrijedne zaljubljenike u filmsku umjetnost da se pridruže volonterskom timu.

Na poziv se mogu javiti osobe starije od 18 godina, koje su zainteresirane za rad, film, dobru zabavu, te mogu funkcionirati u timu i žele priliku za nova iskustva i zabavu. Volonteri će biti angažirani u razdoblju od 26. Studenoga do 3. prosinca za rad na festivalskim lokacijama i u svim odjelima.

Postanite dio naše volonterske ekipe i prijavite se na e-mail [email protected].

Volonterima se nudi mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, obroci, te preporuke za daljnje angažmane na budućim festivalima kao i potvrda o volontiranju.

Kopirati
Drag cursor here to close