Za dva tjedna

Film "Barbie" zaradio milijardu dolara

Kultura / Film TV | 07. 08. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Jaap Buitendijk/ Vogue / Margot Robbie kao Barbie

Film "Barbie" zaradio je milijardu dolara u SAD-u i svijetu od prodaje ulaznica od premijere prije više od dva tjedna, objavio je u nedjelju Warner Bros. Pictures.

Studio je priopćio da je film zaradio 459 milijuna dolara u domaćim kinima i 572.1 milijuna u inozemstvu, pa ukupna zarada iznosi 1.0315 milijardi dolara. Taj je podatak potvrdila tvrtka za analizu medija, Comscore.

"Kao šefovi distribucije, ne ostanemo često bez riječi izvedbom nekog filma, no Barbillion je prešao i naša najoptimističnija predviđanja", rekao je Jeff Goldstein, predsjednik domaće distribucije za Warner Bros. Pictures, i Andrew Cripps, predsjednik međunarodne distribucije.

U filmu koji je režirala za Oscara nominirana scenaristica i redateljica Greta Gerwig i u kojima glavne uloge Barbi i Kena tumače Margot Robbie i Ryan Gosling, legendarna lutka odlazi na pustolovinu u stvarni svijet, prenosi Hina. 

Prodaja ulaznica za "Barbie" na drugom je mjestu iza filma "Super Mario Bros. Film" koji je izašao u travnju i dosad je zaradio 1.357 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close