'Gutač nula'

Dokumentarac Mostarca Milija Đukića premijerno na Sarajevo film festivalu

Scenarij potpisuje Mili Đukić, dok je režiju pored njega radio i producent filma Goran Stojkić, koji skupa sa Helenom Benko čini i kamermansku ekipu.
Kultura / Film TV | 24. 07. 2023. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dokumentarni film 'Gutač nula' mostarskog autora Milija Đukića prikazuje jedno jutro u životu pjesnika i pisca Vuka Rodića, jutro u kojem od kuće do pekare – i nazad – upoznajemo njegovu životnu priču – od sretnih studentskih dana na pomorskom fakultetu u Kotoru i Splitu, do psihijatrijskog mraka i otkrovenja književnosti kao životne filozofije i jedinog utočišta.

Vuk Rodić, kao pjesnik i pisac s margine, predstavlja živu legendu suvremene BH književnosti, čovjeka koji kroz vlastiti mikrokosmos iz nezavidne životne pozicije daje glas i snagu svim zanemarenim i obespravljenim ljudima i „ubogim pjesnicima“. Svoje pjesme, kolumne i prozne tekstove stvara na potezu između njemu tri bitne sarajevske lokacije, koje pored naracije čine okosnicu i glavni mizanscen ovog dokumentarca.

Scenarij potpisuje Mili Đukić, dok je režiju pored njega radio i producent filma Goran Stojkić, koji skupa sa Helenom Benko čini i kamermansku ekipu. Film je nastao u produkciji Bonk studija i Ambasada kulture Amplituda iz Mostara.

Video: GUTAČ NULA (The man who gulps down zeroes) - Documentary (OFFICIAL TRAILER)

Film će biti prikazan na 29. Sarajevo film festivalu, u sklopu programa BH FILM. Projekcija je zakazana za 15.kolovoza u 15 sati u Cineplexx kinu u Sarajevu.

 

 

Autori filma

Mili Đukić (Mostar, 1987.)
Odrastao, školovao se i radio u Adapazaru, Mostaru, Sarajevu, Kristiansandu i Poreču. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.
Objavio knjige poezije Pregaženi ježevi (Treći Trg, Beograd, 2018) i Ljetno kino (Vrijeme, Zenica, 2021).

Goran Stojkić (Mostar, 1989.)
Osnivač BONK produkcije koja u Mostaru djeluje od 2018 godine. Realizirao veliki broj različitih društveno korisnih projekata (Grad koji govori, Simfonija mediteranom, HPD Napredak)… Režirao, snimao i producirao veliki broj glazbenih i promotivnih spotova. Osnivač je udruge Ambasada kulture Amplituda (2021), te pokretač škole video produkcije u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close