Terence Hill

Bio je zvijezda špageti-vesterna i popularnih komedija

Godine 1967. ostvario je veliki proboj kao Terence Hill. Za film "Bog oprašta...ja nikada" morao je odabrati umjetničko ime. Njegov kolega glumac Carlo Pedersoli također: Tako je rođen zvjezdani dvojac Terence Hill i Bud Spencer.
Kultura / Film TV | 29. 03. 2024. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni talijanski glumac Terence Hill rođen je prije 85 godina u Veneciji (29. ožujka 1939.) kao Mario Girotti. Odrstao je u njemačkoj pokrajini Saksoniji.

Zajedno s Budom Spencerom čini jedan od najpoznatijih filmskih dvojaca na svijetu. Zajedno su snimili više od 20 filmova, uglavnom komedija, koje su bile jako popularne u Europi.

Donosimo kratki osvrt na glumčevu impresivnu karijeru.

Terence Hill je talijansko-njemačkog prorijekla, njegova majka Hildegard Girotti bila je iz Lommatzscha u blizini Dresdena, gdje je obitelj neko vrijeme živjela.

Obitelj je svjedočila zračnim napadima saveznika na Dresden u veljači 1945., a dvije godine kasnije pobjegli su u Italiju, domovinu njegova oca Girolama Girottija.

Video: The Best Moments of Bud Spencer & Terence Hill | Part 1

Mario Girotti imao je talenta za plivanje. To ga je dovelo do njegove prve filmske uloge u “Vacanze col gangster” ("Odmor za gangstere") 1951.

U dobi od 15 godina počeo je pohađati glumački tečaj u Rimu. Godine 1963. glumio je uz Alaina Delona u filmu "Leopard", a 1964. počeo se pojavljivati u vestern filmovima Karla Maya.

Godine 1967. ostvario je veliki proboj kao Terence Hill. Za film "Bog oprašta...ja nikada" morao je odabrati umjetničko ime. Njegov kolega glumac Carlo Pedersoli također: Tako je rođen zvjezdani dvojac Terence Hill i Bud Spencer.

Dvojica glumaca nadopunjuju se kao saliveni kada je u pitanju humor, a to se odražava i na njihove filmove. Filmovi poput "Četiri za jedan Ave Marija" ili "Snažnije, dečki" brzo postaju uspješni.

"Nikada nas nisu razdvojili jer smo 'kliknuli' na prvu, ne znamo zašto, ali je čarobno funkcioniralo", rekao je Terence Hill u jednom intervjuu o jedinstvenom partnerstvu s Budom Spencerom, koji je umro 2016. godine.

"Svaki nastup s Budom me promijenio i mislim da vrijedi i obrnuto. Nikada se nismo ljutili jedan na drugoga", dodao je Hill.

Njihov najpopularniji film je "Zovu me Trinity" iz 1970., a posljednji zajednički "Troublemakers" snimili su 1994.

Terence Hill je 1981. godine dobio veliku priliku za proboj u Hollywoodu. Naime, on je bio odabran za ulogu Ramba u istoimenom filmu, već je imao i predugovor s producentom, ali je ipak odustao...

Nakon dugog razmišljanja i temeljite analize, kao veliki vjernik ovaj glumac je odustao od uloge Ramba, jer mu se film učinio previše brutalnim.

Terence Hill, osim što je glumac, bio je za vrijeme karijere i uspješan scenarist, redatelj i producent.

Video: Terence Hill & Bud Spencer | Film's Greatest Action Duo | A Docu-Mini
Kopirati
Drag cursor here to close