"Where is Anne Frank"

Besplatne filmske projekcije u Mostaru: Učimo o holokaustu!

Kultura / Film TV | 26. 01. 2024. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Film "Where is Anne Frank"

Veleposlanstvo Države Izrael i M.T. Abraham Group povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta organiziraju besplatne projekcije filma "Where is Anne Frank".

Ova inicijativa ima za cilj podizanje svijesti i educiranje o jednom od najstrašnijih zločina u povijesti čovječanstva.

Besplatne filmske projekcije na rasporedu su 27. i 28. siječnja 2024. godine, svaki dan po dvije projekcije u 16:00 i 20:00 sati, u CineStar dvorani, Mepas Mall, Kardinala Stepinca bb, Mostar.

Besplatne ulaznice za projekcije moguće je rezervirati isključivo putem maila na [email protected].

Video: Where Is Anne Frank - Official Trailer

Građani s dodatnim upitima mogu se obratiti na isti mail ili na broj telefona +387 36 841 841.

Holokaust, genocid bez premca u povijesti, doveo je do sustavnog istrebljenja šest milijuna europskih Židova od strane nacističke Njemačke i njenih suradnika između 1941. i 1945., što je činilo oko dvije trećine europskog židovskog stanovništva.

Zločini su uključivali progone, masovna strijeljanja, prisilni rad u koncentracijskim logorima i istrebljenje u plinskim komorama i plinskim kombijima u njemačkim logorima smrti.

"Obrazovanje naše mladeži ključan je alat koji osigurava da se takvi strašni zločini više nikada ne ponove. Ovaj događaj ključni je dio naše obaveze da nikada ne zaboravimo i da kontinuirano educiramo buduće generacije", priopćili su organizatori. 

Kopirati
Drag cursor here to close