Cannes 7th Art Awards film festival

Animirani film ''Nada'' HKUD Didak osvojio prvu nagradu u Cannesu

Film već ima osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu - Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.
Kultura / Film TV | 11. 04. 2023. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Brotnjo.info / Autori filma 

Na on-line dodjeli nagrada koja je održana u ponedjeljak 10. travnja animirani film HKUD ''Didak'' Nada na Cannes 7th Art Awards festivalu osvojio je 'Međunarodnu veliku nagradu' u kategoriji animacije za najbolji animirani film .

Na svečanoj dodjeli prilikom održavanja Cannes 7th Art Awards film festivala 23. svibnja 2023. godine bit će udijeljena nagrada za ovaj izniman uspjeh, piše Brotnjo.info.

Kratkometražni animirani film ''Nada'' u produkciji HKUD Didak čiji su autori Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate.

Već ima osvojenu prvu nagradu na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu - Sjeverna Makedonija za najbolji animirani film u mjesecu siječnju.

Zatim je finalist na Međunarodnom festival povijesnog filma Pápa – Mađarska odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje, a održava se krajem mjeseca travnja (od 26. 4. do 29.4).

Tu su nominacije na ostalim filmskim festivalima gdje animirani film postiže odlične rezultata.

Kopirati
Drag cursor here to close