Film

Može li 'Elemental' spasiti Pixar

„Cijeli film je osmišljen kako bi spajao, te se nadam da i hoće“.
Kultura / Film TV | 13. 06. 2023. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad studio Pixar u petak u kinodistribuciju pusti svoj 27. dugometražni animirani film, ta produkcijska kuća slavna po „Priči o igračkama“ i „U potrazi za Nemom“ pokušat će dokazati da još uvijek nije izgubila svoj Midin dodir, piše Hina.

Ulozi su visoki za „Elemente“, priču o nadilaženju razlika. Radnja se odvija u Element Cityju gdje zajedno žive likovi Vatre, Vode, Zraka i Zemlje.

Procjenjuje se da će film ovaj vikend zaraditi skromnih između 31 milijuna i 41 milijuna dolara u SAD-u. To je daleko manje od nedavnih 120,5 milijuna dolara Sonyjevog animiranog „Spidermana: Putovanje kroz Spider-svijet“.

Pixar se želi oporaviti od razočaranja „Svjetlosnog“, filma o heroju „Priče o igračkama“ (Toy Story) Buzzu Lightyearu. On je na razini svijeta zaradio 226,7 milijuna dolara, što je samo mali dio od milijarde dolara koliko je zaradila „Priča o igračkama 4“ iz 2019. godine.

„Sudeći po nedavnoj Pixarovoj prošlosti, povijest mu neće biti naklonjena“, rekao je Michael Nathanson, medijski analitičar SVB MoffetNathansona.

Video: Elemental | Official Trailer

Režiser i producent „Svjetlosnog“ prošli su mjesec dobili otkaz, a Walt Disney, tvrtka pod kojim je Pixar, otpustila je sedam tisuća ljudi sa svih razina tvrtke.

Redatelj „Elemenata“ Peter Sohn priznao je pritisak da stvori kino-hit, posebno jer je njegov film jedan od rijetkih koji se temelji na originalnoj priči. Inspiriralo ga je poštovanje prema svojim korejskim imigrantskim roditeljima te se nada da će ta priča rezonirati kod publike.

„Cijeli film je osmišljen kako bi spajao, te se nadam da i hoće“, rekao je u razgovoru za Reuters Television.

Recenzije njegovog filma bile su različite nakon premijere na filmskom festivalu u Cannesu, no od tada su sve pozitivnije. Postotak u ponedjeljak na stranici Rotten Tomatoes pokazuje da mu je 76 posto kritičara dalo pozitivno ocjenu.

Kopirati
Drag cursor here to close