Liga Herceg Bosne

HKK u Mostaru traži pobjedu i meč loptu za naslov prvaka

U Mostaru će se u utorak igrati druga utakmica finala doigravanja za naslov košarkaškog prvaka Herceg Bosne.
Sport / Košarka | 06. 05. 2024. u 11:28 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši HKK Mostar napravili su break u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne. Na krilima svog kapetana Roberta Solde (28 poena, 5 skokova) Mostarci su slavili u subotu u Grudama s 94:88.

U seriji na dvije pobjede Mostar vodi s 2-0, a druga utakmica igra se u utorak u Mostaru.

"Napravili smo break u Grudama, ali to ništa neće značiti ako ne potvrdimo na svom parketu. Grude i dalje imaju prednost domaćeg parketa, zato je važno da to potvrdimo i povedemo 2-0. Neće biti lako, oni su nas već pobijedili ove sezone u Mostaru izato neće doći s bijelom zastavom. Za razliku od nas oni u ovoj utakmici mogu samo dobiti i vratiti seriju na 'nulu'. Zato moramo dati sve od sebe da dobijemo i idemo u Grude po titulu", poručio je trener HKK Mostar Luka Bujas, čija momčad ima impresivnih 10 pobjeda u nizu. 

Stoga je HKK Mostar, po njemu, favorit u ovoj utakmici.
 
"Cijelu sezonu radili smo maksimalno profesionalno, objektivno najbolje smo trenirali u ligi, a taj dobar rad se vraća i to u pravom trenutku, na kraju sezone. Nemamo rezultatski imperativ, kao klub idemo korak po korak, ali rezultat je dobar i takvog ga treba prihvatiti", dodao je Bujas.
 
 
Najbolji pojedinac prve finalne utakmice Robert Soldo smatra da njegova ekipa treba imati pristup kao u prvom susretu.
 
"Svjesni smo bili koliko je prva utakmica bila važna, jer od Gruda smo dvaput izgubili u regularnoj sezoni. Objektivno, oni imaju kvalitete koje nemamo, prije svega iskustvo i kontinuitet zajedničkog igranja, ali to smo anulirali dobrom energijom u obrani i napadu. Kroz čitavu sezonu treniramo kao da smo već u prvoj ligi, to se vraća sada s dobrim igrama i pobjedama", dodao je Soldo.
 
Druga utakmica finala igra se u utorak u 20 sati u dvorani na Bijelome brijegu.
 
Kopirati
Drag cursor here to close