Pregled tjedna

Volimo se po potrebi

Bit će to opet brak iz koristi. Pitanje je samo tko će preuzeti ulogu oca, a tko majke. Djeca su ionako zrela za socijalnih službi.
Kolumna / Pregled tjedna | 18. 02. 2019. u 10:33 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

11.2. – Ponedjeljak

Ili cure detalji potrage za Edinom Gačićem ili su mediji prilično maštoviti. Policija moli građane da joj vjeruje, ministarstvo pravde pere ruke i kaže da nije krivo što je dvostruki ubojica dobio slobodu za svoj novi ubilački pohod.

Tek se nakon ubojstva policajca i nakon prelaska kantonalne granice digla veća pompa oko Gačića. Ipak policajac nije običan čovjek, niti je jedan kanton jednak pred drugim kantonom.

Za to vrijeme, novinaru se prijeti odrubljivanjem glave. I na to smo, i sami obezglavljeni, naviknuli i odmahnuli.

12.2. – Utorak

Ubijen je Edin Gačić. Baš kad je ministarstvo s čijeg je područja krenuo u svoj ubilački pohod odlučilo povećati broj policajaca koji će ga tražiti, Gačić je ubijen. Ostat će tako zauvijek službeno upisan kao osumnjičenik za dva ubojstva i čovjek, koji je smrtima iza sebe, stavio još jedan upitnik nad smisao ove zemlje i odgovor na to koliko državu briga za sve osim za trošenje proračuna.

13.2. – Srijeda

Dok se s jedne strane plješće policiji i slavi ubojstvo, iako bi se trebalo plakati nad činjenicom da država uistinu ne brine o nama nego o sebi, s druge se strane policija optužuje za maltretiranje. Banjalučka priča oko policijske strogoće radi naroda na ulicama, ne prestaje.

HDZ BiH i SDA su sjeli za stol. Blizu su nove ljubavi, koju nikako ne mogu izbjeći ni jedna ni druga strana. Bit će to opet brak iz koristi. Pitanje je samo tko će preuzeti ulogu oca, a tko majke. Djeca su ionako zrela za socijalnih službi.

14.2. – Četvrtak

U zemlji u kojoj je toliko puta pokleknula ljubav, slavi se dan zaljubljenih. Ne zanima nikog novi zaključak Europe o nama. Znamo mi i sami da kasnimo. I da se volimo po potrebi.

15.2. – Petak

Brojke kažu kako je prosječna plaća u BiH skoro 1.400 KM. Pitanje je samo tko je prima. Druge brojke kažu kako je jedina pozitivna stvar s nametima na duhanske proizvode to što je sirotinja prestala pušiti. Ali je postala još veća sirotinja.

Najavljuju se novi zagrljaji. SDA će sjesti za stol sa SBB-om. Ljubić je to koji smo odgledali nekoliko puta. U novom nastavku, ništa nas neće moći iznenaditi.

16.2. – Subota

Mediji u regiji zabavljaju se stvaranjem novog vojnog saveza u kojem neki vide reinkarnaciju Austro-Ugarske. Zabavljaju se mediji i diplomama iz Bosne i Hercegovine pa se dobro zamotano klupko, pomalo odmotava. No, iako su novinari došli do zanimljivih podataka i dokaza, nitko ne trza. Pale su neke sitne ribe, a čovjek, koji se proslavio ulogom prodavača diplome, još uvijek slobodno šeće i radi – za državu.

Očito je da će s ovim diplomama BiH još jednom pasti na ispitu.

17.2. – Nedjelja

Maškare preuzimaju vlast u pojedinim mjestima u BiH. Razlike nikakve nema. I ono koji uistinu vladaju, vladaju pod maskama.

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close