Pregled tjedna

Ostavljeni u amanet mraku

Sahranjujemo se, mahali ne mahali. U nacrtanoj zemlji, mora se crtati kako drugi skaču. Jer, tko crta, mrzi Bosnu.
Kolumna / Pregled tjedna | 10. 12. 2018. u 09:15 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

3.12. – Ponedjeljak

Kroz sarajevski zagađeni zrak provukla se isprika javnosti Televizije Sarajevo zbog karikature kojom su, kako navode, ''ismijani lik i djelo'' Alije Izetbegovića. Iako je u karikaturama Filipa Andronika Milorad Dodik prošao puno gore, zgrožena je javnost samo spomenom Alije, a karikaturist će na vlastitoj koži osjetiti kakva je nesloboda ona sloboda za koju tvrde da su nam je dali.

Dok tisuće karikatura svakodnevno uništava živote u ovoj karikaturi od države našla se televizija pokunjiti i SDA pobuniti zbog crteža. Mraku nas je u amanet poluismijani Alija ostavio. Da nas guta...

 4.12. – Utorak

S biroa je isparilo skoro četiri tisuće ljudi. Ono bez čega ni najsiromašniji u BiH ne mogu dobit će nove cijene - za kutiju dima plaćat će se i preko 6 KM. Poskupit će ugljen. Vlada traži odgodu vječito odgođenog problema u Aluminiju. Država je zabrinuta za radnike iz BiH u Sloveniji. Za radnike u BiH nitko ne brine.

5.12. – Srijeda

Da njemu zastava znači puno više od mlataranja prazne slame pokazao je Milorad Dodik napustivši sastanak s Vijećem za provedbu mira. Otišla je, dakle vijest o našem mahanju na još jednu veću razinu. Prizori iz Predsjedništva BiH, dok se Željko Komšić kafanski keleberi pri novom raspadu države, Dodik čita lekciju i odlazi, pokazuju da nikada neće biti dogovora o NATO-u ma koliko on širio ruke za nama.

A da se nekima opako šire zajednice pokazuju prijetnje upućene karikaturistu Filipu Androniku zbog spominjanja Alije s Kovača. Sahranjujemo se, mahali ne mahali. U nacrtanoj zemlji, mora se crtati kako drugi skaču. Jer, tko crta, mrzi Bosnu.

6.12. – Četvrtak

Hrvatska je pripremila deklaraciju o Hrvatima u BiH. Poručeno je kako ona neće ništa promijeniti ali da će poslati jaku poruku. Hrvatima u BiH se manta od poruka.

Zamantat će im se i od toga što je Europski parlament prepoznao manjkavosti u izboru izaslanika u Dom naroda kao što će im se odmatati od isprike Marine Pendeš, ministrice koja je s #notprezidentom Komšićem postrojila vojsku.

7.12. – Petak

Ćevabdžinica je proglašena krivom za zagađenje zraka u Sarajevu.

U Novom je Travniku zvijer s 3 promila alkohola pokosila ženu i četvero djece. Majka i kći su preminule a zvijer je pokazala još jednom nemar države za bilo što osim za visoke razine.

One koji provode i donose zakone, nikad ništa neće udariti. Pogotovo ne savjest.

8.12. – Subota

Bez ikakvog razloga stotine su ljudi dovučene na državne jasle upozoravaju oni kojima se da upozoravati. Jasle u BiH su odavno pretrpane, slama se desetljećima mlati a skupi aparat služi samo da se opravda postojanje ovakve države a to je da postoji samo za hranjenje poslušnih a da svima drugima bude najveći neprijatelj.

9.12. – Nedjelja

Dogodi se i to pa stranka Željka Komšića staje u obranu hrvatstva. Visoki predstavnici dobili su više jezikovih juha. Nastavlja se mahanje zastavom i mrakom.

  

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close