Pregled tjedna

Glupost je izvalio mikrofon, a ne Bakir

Pomaknuli smo kazaljke unaprijed. To je jedino kada ova zemlja ide naprijed.
Kolumna / Pregled tjedna | 01. 04. 2019. u 09:39 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

25.3. - Ponedjeljak

''Postoji u zadnje vrijeme mala zadrška vezano za pojedina imenovanja koja dolaze na dnevni red Vlade, a koja se zbog isteka mandata moraju popunjavati'', priznala je federalna Ministrica, Jelka Milićević da se, kao i uvijek, glavni ratovi vode za zauzimanje izvora novca. Rekla je da se kolege trude riješiti nesuglasice. 

I tako već iz mandata u mandat.

26.3. - Utorak

Vidjeli smo u prvim redovima kako se duše velikana otvaraju za obnovu. Produhovljeni, nastavit će se boriti za narod koji prstom upire u jednu stranu, a nogama grabi drugu. Dotaknuvši Svemir, neki će od njih nastaviti produhovljeno tlapiti i držati više do nikad ispunjene riječi nego do dijela. Neki će, zaronjeni duboko u sebe i džepove resora, nastaviti meditativno šutjeti, kako su šutjeli i u proteklom mandatu.

A Demokratskoj fronti bi bilo najbolje da šuti zauvijek o principima kao i sportskim analitičarima kojima je, umjesto prosutih bodova, vijest da se dobro igralo prvih 20 minuta. I Željko Komšić je igrao skoro toliko za raju, a onda je izvukao taktiku i zahvalio stranci koja je više pratila njegove glasove nego glasove svoga lutka za Ured u Predsjedništvu BiH.

27.3. – Srijeda

Vraća Komšić još jedan dug. Izabrao je za savjetnika čelnika stranke u drugoj državi. Mogao bi sad netko za savjetnika uzeti Željka Glasnovića.

Prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline prljavog kantona preuzet će sin čelnika stranke tog kantona. Kralju nargile, što mu je najglasnija referenca, dobro ide informatika, ali i potezanje dima te inovacija s čokoladnim premazom. Najbolje u mu pak ide biti tatinim sinom, a ne treba pogađati kako će ići krdu ispod ministra.

28.3. – Četvrtak

Graničnog policajca potražuje sud zbog više teških krađa a pronađe ga se tek kad se pijan razuzda u avionu.
Za to vrijeme, prisilni čelnik Vijeća ministara, Europi priča kako smo nevjerojatno napredovali. Jesmo – policajci nam se voze i avionima.

29.3 – Petak

Istražuje se trošenje novca za događaj koji je na kraju poslužio kao mjesto zviždanja Miloradu Dodiku, a ne kao promocija sporta.

30.3. – Subota

Samo se u diktaturama može ustvrditi, unatoč snimkama, da je u napadu na novinara napadnuta kamera, a ne čovjek. Izvalio je to preko usta, koja se rijetko smiju, ali se neprestano podsmjehuju, Mali Princ, Bakir Izetbegović. 

Može, jasno je, čelnik SDA braniti svoje poslušne kadrove preko kojih se, u beskrajnom lancu, izvlači novac kojeg mi na jedvite jade trpamo u zajedničku nam blagajnu.

Dokaz je to da Izetbegović, i svi oni koji su na razinama na kojima on jest, i koji se kao i on neprestano samoprozivaju predvodnicima krda, može govoriti i raditi što hoće. Nevjerojatno je da čovjek koji preko keza razvlači bolju državu svaki dan, bolju budućnost, nudi kašike a trpa lopatama, izvali takvu glupost kakvu je izvalio čelnik SDA, lider zatupljenog naroda, upravljač našim smjerovima i nervozni nadglednik svoje firme u sklopu poduzeća. Živčan je, kaže Izetbegović, bio njegov čovjek kad je napao kameru. Opravdanje je to za sve one koji ispale na živce na pametnjakoviće poput Izetbegovića da napadnu. Predmeta ima dovoljno. A i konji su napadani.

31.3. – Nedjelja

Pomaknuli smo kazaljke unaprijed. To je jedino kada ova zemlja ide naprijed.

Kopirati
Drag cursor here to close