Samo šutnja nije

Sve je namješteno

Vjerojatno je, a naše vrapce na granama nitko više ništa ne pita, država puna prevaranata od onih referenata za tople napitke pa sve do visokih pozicija…
Kolumna / Kolumne | 19. 11. 2019. u 10:15 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je namješteno u namještenoj BiH. Akcija VAR pokazala nam je da je namješten jesenji dio nogometnog prvenstva. Oni što su lupali po kladionicama i skakali po tribinama, lupali su i skakali ne znajući da im je lupanje i skakanje namješteno.

Namještena je, dakle, i ljubav prema loptanju, najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu a natjecanje svedeno na predstavu u kojoj samo nekoliko glumaca zna pravu radnju. Ostali se pretvaraju da ne znaju.

Namješteno je, pokazat će nam to Akcija Pero, i znanje u Bosni i Hercegovini. Pokazale su to, doduše bez kazni i rezova, i neke ranije akcije. Diplome su se prodavale šakom i kapom, na neznanju su zgrnuti milijuni a na svim razinama i pozicijama sjede prevaranti.

Kupljeno je osnovno, srednjoškolsko i fakultetsko znanje. To znači da u namještenoj zemlji na svim mogućnim pozicijama sjedi neka neznalica – od posla za koji je potrebna osnovna škola pa do fakultetski namještenih pozicija.

Vjerojatno je, a naše vrapce na granama nitko više ništa ne pita, država puna prevaranata od onih referenata za tople napitke pa sve do visokih pozicija na kojima je skoro nekažnjiv i hobi glupog drmanja desnicom pred kamerom pametnog telefona.

Kad smo kod diploma, potresa BiH, ili bi barem trebao p(r)otresti, skandal oko veleposlaničke pozicije na koju će, bez diplome, zasjesti netko tko je galamio protiv svih namještaljki. Dakle, i galama nam je namještena.

Namještena je i prošlost u BiH pa svako malo, čim se kakva obljetnica ukaže ili se priprema lupanje čekića za presudu suda, čujemo nove verzije onoga što je bilo ne shvaćajući da laganjem stvarnosti lažnim pričama o prošlosti pripremamo svoju djecu za još jedan namješteni život i nove stvarne smrti u namještenim ratovima i mržnjama.

Namještena je i budućnost i sve borbe za uspostavu vlasti su namještenije od svih utakmica koje su se šutale bezveze. Ciljevi, uvjeti, planovi i dogovori namješteni su igrokaz nakon namještenih, teško provedivih, izbora.

Borba za narode namještena je borba za resore a galama oko promjena namještena je igra onih kojima odgovara da sve ostane ovako. Jer, ovako se najlakše, grizu proračuni namješteni da ih se troši i da nitko u namještenim kritikama ne strada.

Sve je namješteno u namještenoj BiH pa i ljutnja na namještaljku u kojoj živimo i borba za budućnost i djecu koju moramo učiti da će ih od lekcija u namještenoj prosvjeti kroz život najbolje voditi namještanje – bilo glave na pražnjenje, bilo leđa na savijanje.

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close