Poziv

Potreban izvođač koji će instalirati spravu za penjanje u parku Zrinjevac

Projekt Prostori koji pokreću financira novu spravu za penjanje u Parku Zrinjevac
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno glasanje građanki i građana Mostara rezultiralo je odabirom još jedne lokacije za uređenje u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, pa je tako objavljen poziv za izvođače radova na nabavci i instaliranju sprave za penjanje u parku Zrinjevac. 

Nakon javnog poziva firmama za izvođenje radova na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječijeg igrališta u Ulici Kralja Tomislava između solitera, Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću“ nastavlja odabir lokacija za investiranje na osnovu glasova Mostarki i Mostaraca.

Zadovoljiti potrebe svih uzrasta i dobi

Građani su tokom ljeta imali priliku izabrati javni prostor na otvorenom koji prema njihovom mišljenju zaslužuju poboljšanja. Jedno od ovakvih mjesta je park Zrinjevac. Dobro isplanirani i uređeni parkovi i igrališta sa zelenilom kao dijelom urbanog kompleksa djeluju motivirajuće, stimulirajuće i pozitivno na cjelokupno stanje posjetitelja, a naročito djece.

Danas Zrinjevac predstavlja omiljeno mjesto za šetnju i odmor Mostaraca. Ovakve oaze mira i spokoja trebaju biti pristupačne osobama svih uzrasta i zbog toga se uređenju parka treba pristupiti tako da zadovoljava različite potrebe svih njegovih posjetitelja.

Sprave za penjanje

Penjanje je popularan sport, promovira kondiciju, koordinaciju i osjećaj ravnoteže i pruža puno zabave i uzbuđenja. Sprave za penjanje imitiraju prirodnu stijenu i jedna takva naći će uskoro svoje mjestu u velikom parku Zrinjevac.

People in Need, koji je u ime Projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja sa administrativnom i pravno-tehničkom provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja kada se za to ispune uvjeti i u skladu sa raspoloživim proračinom, o čemu će nastaviti obavještavati javnost.

Projekat Mostar – Prostori koji pokreću financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više

Kopirati
Drag cursor here to close