Urušavanje zida

Zgrada na Aveniji: Investitor će morati naći konstruktivnije rješenje za građevinsku jamu

Ovo nije prvi put da je inspekcija izašla na teren zbog sporne građevinske jame. Prvi put to je napravila 2021. godine po prijavi da se pored sporne zgrade vrši iskop i potkopavanje susjednih objekata.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 03. 2024. u 09:41 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se prije nekoliko dana urušio potporni zid građevinske jame pored sporne zgade u Ulici kralja Tomislava, Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izašla je na teren. Prema do sada utvrđenim činjenicama, došlo je do puknuća vodovodne cijevi iza spomenutog zaštitnog zida što je po svoj prilici izazvalo pritisak na zid te se njegov dio urušio.

Kako je rečeno iz ove službe za Bljesak.info napravljen je zapisnik te će se donijeti inspekcijsko rješenje o sanaciji kojim će se naložiti investitoru trajnije konstruktivno rješenje zaštite građevinske jame do konačnog rješenja.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Aveniji

Ovo nije prvi put da je inspekcija izašla na teren zbog sporne građevinske jame. Prvi put to je napravila 2021. godine po prijavi da se pored sporne zgrade vrši iskop i potkopavanje susjednih objekata.

Kako su naveli, investitor Tehnomont čiji je vlasnik Bruno Azinović dao je tada inspektoru na uvid rješenje za urbanističku suglasnost za dogradnju stambeno poslovnog objekta na parceli k.č. 2801/4 KO Mostar.

Nakon urušavanja djela zida policija je trakom ogradila ovo područje kako se netko od prolaznika slučajno ne bi približio rupi.

Radi se o zgradi na Aveniji čija je gradnja bila dugogodišnji predmet sudskih sporova. Naime, nekoliko stanara obližnjih zgrada zatražilo tada prekid njezine gradnje jer sporna zgrada zatvara prilaz za 246 stanova te otvore i prozore u susjednim zgradama.

Tvrdili su tada da se zgrada gradi bespravno te da posjeduju na desetke rješenja inspekcije o zabrani gradnje i uklanjanju, kao i presudu suda kojom je poništeno odobrenje gradnje te predmet vraćen na ponovni postupak.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Aveniji

Kako je za Bljesak.info rečeno iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara u vezi gradnje glavnog objekta postupak je vođen više godina, doneseno je rješenje o obustavi radova i zatvaranju gradilišta, uklanjanju dijela konstrukcije itd, podnošena je i prekršajna prijava. No investitor je imao dozvolu/odobrenje od početka, ali je problem bila njena pravosnažnost. Nakon svega stranka je dobila dozvolu (2020.) ali radovi nisu nastavljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close