Mostar

Završava se renoviranje: Novim prostorijama najviše se vesele najmlađi članovi

Ova vrijedna inicijativa omogućila je adaptaciju i obnovu prostora bespovratnim sredstvima za 12 organizacija na području grada, a među njima su i ove dvije udruge, priopćeno je iz Udruge građana "Nešto više".
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 02. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / Završava se renoviranje: Novim prostorijama najviše vesele najmlađi članovi

Na objektima Udruge za Down sindrom Mostar i Udruge Vedri osmijeh trenutno se izvode završni radovi, a kroz projekt "Mostar - Prostori koji pokreću".

Ova vrijedna inicijativa omogućila je adaptaciju i obnovu prostora bespovratnim sredstvima za 12 organizacija na području grada, a među njima su i ove dvije udruge, priopćeno je iz Udruge građana "Nešto više".

Naglašeno je kako će korisnici, roditelji i terapeuti okupljeni u Udrugu za Down sindrom Mostar uskoro moći raditi i družiti se u prostorijama s poboljšanim uvjetima za rad, igru, terapije i druženja što će, kako se navodi, biti od velike koristi za svih 36 članova ove udruge.

Dodaje se kako se novim prostorijama najviše vesele najmlađi članovi, ali i da će novi prostori omogućiti uvođenje sustavnog rada s roditeljima i time pružiti više prilika za zabavu i inkluziju.

Slično tomu, Udruga Vedri osmijeh pri kraju je s implementacijom projekta obnavljanja svojih prostorija koje se nalaze u gradu, čime će se osigurati prostor za popodnevna druženja i uvesti novi sadržaji za korisnike.

U priopćenju je naglašeno kako je cilj radova stvoriti prostor za zabavu, edukaciju i podršku za sve sudionike te kako će tako, korisnici usluga ovoga centra, kroz popodnevna druženja dobiti mogućnost igranja društvenih igara, održavanja filmskih večeri, kvizova i raznih aktivnosti za koje dosad nisu imali adekvatan prostor.

Adaptaciju i obnovu ovih prostora omogućila je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva s ciljem da ova inicijativa pomogne u daljnjem razvoju ovih udruga i osnaživanju lokalne zajednice.

"Mostar – Prostori koji pokreću i obnavljaju" je trogodišnji projekt koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru.

Projektom se namjerava podržati građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Kopirati
Drag cursor here to close