Čitatelji Bljeska upozoravaju

Zašto i dalje nema česme u Velikom parku Zrinjevac?

Dolaze topliji dani, ubrzo će i prave vrućine, tako da se opet aktualizira potreba za konačnim rješenjem česme s pitkom vodom u parku.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2022. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije nešto više od godinu dana zaustavljen estetski neuspješan i prilično amaterski pokušaj da se u parku Zrinjevac osiguraju korita s pitkom vodom, na kojima se roditelji i djeca mogu osvježiti i oprati, ovaj dio grada ostao je bez ikakvog izvora pitke vode, pa se roditelji snalaze na razne načine.

Nakon što prethodno rješenje nije prošlo sud javnosti, korita su odvučena u nepoznatom pravcu, a na njihovo mjesto nije stiglo novo rješenje, pa je park do dana današnjeg "suh k'o barut".

Stoga, pred početak još jedne sezone vrućina u Mostaru, roditelji sve češće kontaktiraju našu redakciju tražeći da se ovaj problem riješi – usput nudeći svoje viđenje problematike.

Naime, roditelji često ističu kako dosadašnje ideje nisu bile ujedno i najbolje, jer su propustile riješiti klasične probleme, poput začepljivanja, stvaranja lokvi i prskanja korisnika po nogama, tako da se, osim poziva nadležnima da čim prije osiguraju česme, navode i prijedlozi prema kojima bi bilo puno bolje česme postaviti negdje uz rub parka, nego u samom središtu, čime bi se osigurala funkcionalnost, a usput i izbjegli gore navedeni česti problemi, koji su do sada zabilježeni po ovom pitanju.

Nadamo se kako će neka nova korita, vizualno i praktično bolje od svih ranijih "rješenja", uskoro biti postavljena u Velikom parku Zrinjevac.

Kopirati
Drag cursor here to close