Tko ima više?

Vučić se ruga: Izradili autocesta više nego BiH od 2. svjetskog rata

Za sad broj kilometara autoputa u Federaciji BiH iznosi 126,5km.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 07. 2023. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Priboju da ''omalovažavanje s kojim se sarajevski mediji odnose prema izgradnji puta Niš-Merdare nema nikakvog osnova'' jer je Srbija za 10 godina izgradila duplo više kilometara auto-puta nego cijela BiH od Drugog svjetskog rata, a mnogostruko više nego FBiH od kraja Drugog svjetskog rata.

451 vs. 126

"Oni u FBiH imaju 120 kilometara auto-putova, računajući i onaj od Sarajeva do Zenice koji su gradili komunisti. Mi smo za posljednjih 10 godina izgradili 451 kilometar auto-puta punog profila", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Najavio je velika ulaganja u pribojski kraj, uključujući i kapitalni projekt gradnje reverzibilne hidroelektrane "Bistrica".

Inače, za sad broj kilometara autoputa u Federaciji BiH iznosi 126,5km.

Ranije je vršitelj dužnosti direktora Autocesta Federacije BiH, Denis Lasić, rekao kako je vrlo bitno da do početka sljedeće godine u Federaciji imamo u izgradnji kompletan Koridor Vc.

Kraljem sljedeće godine...

''Trenutno  imamo osam gradilišta odnosno 61 kilometar u izgradnji od Zenice sjever do južnog dijela Žepča, te dio koji obuhvata općine Usora, Doboj jug, preko Tešnja, Maglaja do sjevernog dijela Žepča. Na jugu naše zemlje kroz Hercegovinu gradi se 11 kilometara autoceste od Počitelja do Zvirovića koji uključuje i most Počitelj. Prije nekoliko dana u potpunosti je spojen most Počitelj, dug 1 kilometar. Radi se o jednoj od najviših građevina u regiji sa stubovima koji dosežu do 100 metara, koja predstavlja najveći most na Koridoru Vc. Dionica Počitelj – Zvirovići će biti završena i puštena u promet na jesen ove godine koja se veže na već ranije izgrađenu dionicu Zvirovići-Bijača čime će 21 kilometar autoceste u Hercegovini biti u prometu. Kada je riječ o sjevernom dijelu Koridora Vc krajem sljedeće godine bit će pušteno u promet 21 kilometar. Korisnici će imati mogućnost voziti se autocestom bez prekida u dužini od oko 120 kilometara, od Bradine na ulazu u Hercegovinu do Poprikuša nadomak Žepča'', rekao je Lasić u intervjuu za Fenu.

Naveo je i kako je ''potrebno ubrzati izgradnju Koridora Vc kroz Hercegovinu i poduzeti sve aktivnosti kako bi do kraja ove i početkom sljedeće godine u izgradnji bio kompletan dio Koridora Vc na jugu naše zemlje''.

Kopirati
Drag cursor here to close