Radi se

Vlada SBŽ-a donijela niz odluka iz oblasti vodoprivrede

Odluka je donijeta o izdvajanju sredstava iz Proračuna SBŽ-a za 2019.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 07. 2019. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada SBŽ / Sjednica Vlade SBŽ

Vlada Županije Središnja Bosna (SBŽ) donijela je niz odluka iz oblasti vodoprivrede, koje je na sjednici koja se održala u četvrtak u travniku predložilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Tako je donijeta Odluka o zonama sanitarne zaštite i zaštitnim mjerama za izvorište ''Trebišnjica'' – Nova Bila, općina Travnik. Odlukom se utvrđuju zone sanitarne zaštite izvorišta ''Trebišnjica" – Nova Bila, Općina Travnik koje se koriste za snabdijevanje vodom potrošača područja Nova Bila, veličina i granica zona sanitarne zaštite, zaštitne mjere, režimi zaštite, i nadzor nad provođenjem odluke i druga pitanja od značaja za provođenje sanitarne zaštite izvorišta i na izdašnost izvorišta voda za piće, priopćeno je iz Vlade. 

Odluka je donijeta o izdvajanju sredstava iz Proračuna SBŽ-a za 2019.godinu za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede. Iz Proračuna, na bazi Plana javne nabavke i korištenja sredstava za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede, izdvajaju se sredstva za realizaciju projekta ''Regulacija dijela korita rijeke Kozice u MZ Kaćuni, općina Busovača'', izabranom ponuđaču ''Merkez Oil'' d.o.o. Novi Travnik , u iznosu od 14.985,95 KM.

Također, sredstva se izdvajaju za realizaciju projekta ''Izgradnja vodovoda Kraljevice (primarni cjevovod), općina Travnik'', izabranom ponuđaču GPPD  ''Vlašić gradnja'' d.o.o. Travnik, u iznosu od 9.955,53 KM, prema planu javnih nabavki, dok će 15.942,85 KM biti dano za rekonstrukciju vodovoda Trebišnjice u općini Travnik, tvrtci Ganik IDA d.o.o. Vitez.

Rezervoar će se graditi u mjestu Podkula, općina Busovača, za što će izabranom ponuđaču JKP  ''Komunalac'' d.o.o. Busovača biti uplaćeno 17.159,93 KM.

Odluka o usvajanju  Programa raspodjele, prijenosa i utroška sredstava za 2019. godinu iz preostalih sredstava sa tekućih transfera - poticaji vodoprivredi.

Usvojena je i odluka o poticajima vodoprivredi u iznosu od 200.000  KM, sa kriterijima raspodjele utvrđenih proračunom županije.

Odluka o usvajanju trogodišnjeg Plana javne nabave za realizaciju projekata sa pozicije ''Poticaji vodoprivredi'' za 2019, 2020  i 2021. godinu, koji će se sufinancirati i financirati iz preostalih  sredstava u vodoprivredi.

Tako se odlukom usvaja trogodišnji Plan javne nabave sa kriterijima raspodjele sredstava po stavci: subvencije javnim poduzećima – poticaji vodoprivredi, u skladu sa utvrđenim proračunom SBŽ-a za 2019. godinu u iznosu od 550.000 KM, za 2020. godinu u iznosu od 400.000 KM i za 2021. godinu u iznosu od 400.000 KM, priopćeno je iz Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close