Krov nad glavom

Vlada HNŽ-a diže kredit za hotel Ero

Projektni zadatak tretirao je prilagodbu hotela "Ero" u poslovni prostor za smještaj 600 zaposlenih u 19 organa vlasti HNŽ-a, kojih prema pravilnicima o unutarnjoj organizaciji treba biti 659.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 03. 2024. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici održanoj u ponedjeljak utvrdila je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju HNŽ-a u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj županijskih tijela uprave.

15 milijuna

''Kreditno zaduženje iznosi 15 milijuna KM, a istaknuto je kako će se dovršenjem prilagodbe toga hotela troškovi smanjiti za 2 milijuna KM na godišnjoj razini, što je dostatno za izmirivanje obveza po predmetnom kreditu'', navela je Vlada u priopćenju nakon sjednice.

Podsjetimo, u jednom od svojih posljednjih istupa pred odlazak s premijerske pozicije, Nevenko Herceg je rekao u listopadu prošle godine rekao kako su u ''Proračunu predviđene sve potrebne stavke, a sada kada smo dobili i svu potrebnu dokumentaciju, suglasnosti i odobrenja, očekujem i skori početak radova''.

''Jasno, postoji zakonom predviđeni postupak odabira izvođača radova, ali od naših mjerodavnih službi očekujem i tražim ekspeditivnost kako ne bismo imali više nepotrebnih odgoda. Ova zgrada bitna je i za Mostar kao naše administrativno središte, za našu županiju i za sve naše građane. Imat će svoju funkcionalnu 'težinu', ubrzat će administrativne procese, unaprijediti i osuvremeniti rad Vlade, stvoriti visoke uštede poglavito jer više nećemo plaćati brojne mjesečne najamnine, a i estetski će značajno 'podići' sliku ovoga dijela grada'', rekao je Herceg najavivši ''skori početak'' radova.

Projektni zadatak

Vlada HNŽ-a u tehničkom mandatu je u listopadu 2023. godine objavila kako ''je ishodila građevna i sva druga zakonska odobrenja od strane Gradskoga poglavarstva Grada Mostara'' te da je ''osigurala sve administrativne pretpostavke za pokretanje etapnih aktivnosti na prenamjeni, potpunoj rekonstrukciji, obnovi i uređenju nekadašnjeg Hotela Ero''.

Navedeno je tada kako je urađen projektni zadatak te proveden javni natječaj za izbor projektanta koji je uradio glavni projekt prilagodbe koji je Vlada usvojila.

659 ljudi

Projektni zadatak tretirao je prilagodbu hotela "Ero" u poslovni prostor za smještaj 600 zaposlenih u 19 organa vlasti HNŽ-a, kojih prema pravilnicima o unutarnjoj organizaciji treba biti 659.

Standard za ovaj tip objekta je 7 četvornih metara po zaposleniku. No, projektni zadatak navodno predviđa 10m2 po zaposleniku, jer dio prostora treba biti rezerviran za urede rukovoditelja.

Zgrada je, podsjetimo, kupljena od Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH još u ožujku 2018. godine.

Podsjećamo, Vlada se za kupovinu Ere zadužila 11 milijuna maraka kod Razvojne banke FBiH, a primopredaja objekta završena je 2018. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close