Sa sjednice...

Vlada FBiH dala suglasnost za prihvaćenje granta EBRD-a: Milijun eura za projekt Vodovod Visoko

Sredstva granta će biti korištena za financiranje nabavke dobara, radova i usluga potrebnih za proširenje sistema vodosnabdijevanja u Moštrama, uključujući izgradnju do tri naselja, pojasnili su iz Vlade.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 01. 2024. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH u utorak je utvrdila Odluku o davanju suglasnosti za prihvaćanje granta EUropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) namijenjenog za financiranje Projekta Vodovod Visoko, po osnovu Ugovora o grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i EBRD-a, a koji se odnosi na investicijski grant iz Programa Europski zajednički fond za zapadni Balkan, u iznosu do milijun eura.

Sredstva granta će biti korištena za financiranje nabavke dobara, radova i usluga potrebnih za proširenje sistema vodosnabdijevanja u Moštrama, uključujući izgradnju do tri naselja, pojasnili su iz Vlade.

Ovom odlukom Vlada Federacije BiH potvrđuje da je dokumentacija, a posebno Ugovor o grantu između BiH i EBRD-a od 22. svinja 2023. godine, kao i Nacrt Supsidijarnog ugovora između BiH i Federacije BiH za ovaj projekt, prihvatljiva za Federaciju BiH.

Istovremeno je data i suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, te Podugovora o grantu između Federacije BiH i Grada Visoko.

Za potpisivanje Supsidijarnog ugovora i Podugovora o grantu ovlašten je federalni ministar financija.

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zadužena su Federalno ministarstvo financija i Grad Visoko, svako u okviru svoje nadležnosti.

Kako je obrazložilo Federalno ministarstvo financija, donošenjem ove odluke stvara se osnova za potpisivanje Supsidijarnog ugovora između BiH i Federacije BiH i Podugovora o grantu između Federacije i Grada Visoko, a kojim će Federacija sredstva granta podugovorom dodijeliti Javnom komunalnom poduzeću „Visoko“ d.o.o.

U informaciji je navedeno da će grant sredstva biti iskorištena za provođenje IV faze podsistem Poriječani, Srhinje i Vratnica, čime će se osigurati pitka, sanitarno ispravna i redovno higijenski i mikrobiološki kontrolirana voda za 1.100 domaćinstava te će na taj način vodosnabdijevanje teritorija Grada Visoko biti 95 posto obuhvaćeno gradskim vodovodnim sustavom, kažu iz Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close