Šminkanje

Usklađivanje boja: Mostar će 'posložiti' kioske, reklamne panoe i mobilijar

Grad Mostar trebao bi uvesti reda kod razmještaja kioska pa je spremna odluka kojom se ''utvrđuju namjena, pozicija/lokacija i veličina dijela javne površine uz kiosk, koja se može koristiti za postavljanje dodatne opreme (hladnjaci i sl.)''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 04. 2022. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vršit će se i zamjena kioska u slučaju da se radi o dotrajalim kioscima ''koji se izgledom, materijalom i bojom ne uklapaju u ambijent''.

Grad Mostar trebao bi uvesti reda kod razmještaja kioska pa je spremna odluka kojom se ''utvrđuju namjena, pozicija/lokacija i veličina dijela javne površine uz kiosk, koja se može koristiti za postavljanje dodatne opreme (hladnjaci i sl.)''.

Na vijećanje

Dio je to iz odluke o kojoj će raspravljati i glasovati mostarski vijećnici na sjednici 13. travnja.

Bez detalja o uvjetima koje treba ispuniti, u odluci koju smo imali na uvod stoji kako su ''kiosci koji se dislociraju su postojeći kiosci koji se ne mogu zadržati na trenutnoj lokaciji, pa se izmještaju na lokacije određene ovim Programom''.

''Kiosci koji se uklanjaju su postojeći kiosci, koji ne ispunjavaju tehničke karakteristike utvrđene ovim Programom'', navodi se i dodaje kako će se vršiti i zamjena tipa kioska u slučaju da se radi o dotrajalim kioscima ''koji se izgledom, materijalom i bojom ne uklapaju u ambijent''.

Pred vijećnicima će se idućeg tjedna naći i Program razmještaja reklamnih panoa i displeja na području Grada.

Kako je navedeno, bez detalja, zadržat će se oni reklamni panoi i displeji, na postojećim lokacijama, ''koji ispunjavaju tehničke karakteristike predviđene ovim Programom''.  

Urbani mobilijar

''Reklamni panoi i displeji, koji se dislociraju, su reklamni panoi i displeji, koji se ne mogu zadržati na trenutnoj lokaciji, pa se izmještaju na lokacije određene ovim Programom. Reklamni panoi i displeji koji se uklanjaju su postojeći  reklamni panoi i displeji, koji ne ispunjavaju tehničke karakteristike utvrđene ovim Programom'', navodi se u odluci.

Red će se uvesti i u razmještaj urbanog mobilijara i opreme na području grada pa će se utvrditi lokacije za postavljanje urbanog mobilijara i uvjeti za zamjenu dotrajalog urbanog mobilijara.

''Urbani mobilijar i oprema obuhvaćaju kompletan javni inventar, kao što su klupe, kante za otpatke, držači za bicikle, ukrasne žardinjere, oprema za dječja igrališta i terene na otvorenom, parking barijere, stubići i štitnici za stabla, oglasne ploče za osmrtnice i sl., koji se nalazi na ulicama, trgovima, parkovima i ostalim javnim površinama'', navedeno je.

Sve ove odluke, ako dobiju dovoljno ruku, donijet će se na razdoblje od pet godina od dana usvajanja.

Pored ovih odluka i zaduženja za izgradnju sportske dvorane, mostarsko Gradsko vijeće će raspravljati o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana ''Širi kompleks putničkog, željezničkog i autobusnog terminala'',  o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana "Rodoč III", "Zgoni II", "Centar II", "Stambeno poslovnu zonu Gnojnice" te o pristupanju izradi Regulacijskog plana i Programa uređenja za "Kočine".

Kopirati
Drag cursor here to close