Crna Gora

Uložili milijune a snijega ni na vidiku

Početkom vikenda u oba ski-centra bilo je samo nekoliko stotina gostiju. To je izuzetno malo u vrijeme kada su u Kolašinu obično popunjeni svi smještajni kapaciteti…
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 01. 2020. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska država uložila je milijune eura u skijaški centar Kolašin 1600, ali skijaška sezona još nije počela zbog nedostatka snijega, prenosi Poslovni Dnevnik.

Slično je i na susjednom skijalištu u privatnom vlasništvu, ski-centru Kolašin 1450, gdje je početkom 2020. godine radila praktično samo jedna staza. Ako uskoro ne bude značajnijih padalina, a meteorolozi ih ne najavljuju, trud uložen u pripremu sezone mogao bi biti uzaludan, upozoravaju turistički djelatnici u Kolašinu, pišu Vijesti.

"Zasada je lijepo, ali bi uskoro, ako ne padne snijeg, moglo biti vrlo dosadno na skijalištu. No, to je viša sila. Sad više ne ovisi ništa o vlasnicima ski-centara. Vidi se da je mnogo uloženo, ali to bez snijega ne znači mnogo", rekao je novinarki Vijesti gost iz Albanije.

Početkom vikenda u oba ski-centra bilo je samo nekoliko stotina gostiju. To je izuzetno malo u vrijeme kada su u Kolašinu obično popunjeni svi smještajni kapaciteti, objašnjavaju Vijesti. Na Bjelasici je najviše albanskih turista, smještenih u hotelima. U ski-centru Kolašin 1450, kako je Vijestima rekla direktorica Dijana Bulatović, radi ski-lift Jezerine i baby-lift.

Skijališta Crne Gore

Privredno društvo skijališta Crne Gore osnovano je za upravljanje skijalištima Kolašin 1600, Cmiljača, Žarski, Torine, Jelovica, planinski centar Komovi i Eco adventure park Komovi. Generalni koncept razvoja skijališta Crne Gore ogleda se u valorizaciji postojećih aktivnih skijališta i izgradnji novih ski centara na području Bjelasice i Komova, Durmitora i Hajle, a sve u skladu sa Prostornim Planovima za ta područja.

To je samo nekoliko od ukupno 16,5 kilometara skijaških staza na tom dijelu Bjelasice. Na tom skijalištu, čiji je kapacitet više od 5000 skijaša na sat, gosti vrijeme provode u restoranu, ili koristeći mogućnost panoramske vožnje.

Kada je riječ o državnom ski-centru Kolašin 1600, otvorena je samo nova staza za početnike, ali na njoj gotovo da nema skijaša. Na snijegu su uglavnom djeca na sanjkama i njihovi roditelji.

Direktor Saša Jeknić kaže da je zadovoljan brojem gostiju proteklih dana, iako snijega nema.  Prema ranijim planovima, sustav za umjetno zasnježivanje trebao bi se početi graditi na proljeće.

U lokalnoj Turističkoj organizaciji objašnjavaju da su veliki hoteli gotovo popunjeni, ali da privatni smještaj bilježi nešto slabiju posjetu. Prema službenoj internet stranici Skijališta Crne Gore, procijenjena ukupna vrijednost ulaganja u ski-centar Kolašin 1600 je 22 milijuna eura, a dodatno će biti uloženo još 11 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close