Pročistači

Udruga podsjeća da je i Grad priznao katastrofu

U zapisniku se navodi, kako je glavna savjetnica Grada, Radmila Komadina, rekla kako je ''u ovom trenutku suludo ići na godišnje odmore i ostaviti grad u ovakvom stanju''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 08. 2019. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Gradska vijećnica / Foto: Bljesak.info

Udruga Futura objavila je u četvrtak isječke iz zapisnika Kolegija gradonačelnika Grada Mostara koji se održao 8. srpnja.

U zapisniku se navodi, kako je glavna savjetnica Grada, Radmila Komadina, rekla kako je ''u ovom trenutku suludo ići na godišnje odmore i ostaviti grad u ovakvom stanju''.

Naime, Grad Mostar je na kolektivnom godišnjem odmoru od kraja srpnja do sredine kolovoza, Između ostalog, jedini je grad u BiH koji ima kolektivni godišnji odmor.

Savjetnica gradonačelnika, stoji u navedenom zapisniku, navela je da se ''problem za problemom niže'' te da oni samo gase požare.

''U ovom trenutku suludo je ići na godišnje odmore i ostaviti grad u ovakvom stanju. Problem za problemom se niže. Odvoz otpada, rad pročistača sve se sastalo, a mi samo gasimo samo požare. Pročistaču je isteklo odobrenje za probni rad. Sada radi ilegalno. AKTOR (grčka građevinska tvrtka, op.a.) nitko ne može natjerati da otkloni nedostatke. Oni kažu da to nije njihova obveza. Povjerenstvo za tehnički prijem se ne sastaje, jer nisu ni otklonjeni nedostaci na koje su upozorili. Stanje na pročistaču je katastrofa, čak su i uposleni počeli da se bune i podnose kaznene prijave'', stoji zapisniku kojeg je objavila udruga.

Iz udruge Futura navode kako je zbog ''lijepo znati'' da zaposlenici Gradske uprave, koji ranije nisu znali skraćenice i slično, ovaj put znaju za katastrofalne ekološke probleme Grada na Neretvi.

Radmila Komadina: "Stanje na pročistaču je katastrofa..."

Dragi sugrađani, pogledajte samo jedan mali isječak iz zapisnika sa sjednice Kolegija gradonačelnika održanog prije točno mjesec dana, taman negdje u vrijeme kada su se pakirali i spremali za plažu. I tako, dok se oni sunčaju na plaži, isto to radi i mulj s pročistača, sunča se na vrelom mostarskom suncu.

''Pogledajte samo jedan mali isječak iz zapisnika sa sjednice Kolegija gradonačelnika održanog prije točno mjesec dana, taman negdje u vrijeme kada su se pakirali i spremali za plažu. I tako, dok se oni sunčaju na plaži, isto to radi i mulj s pročistača, sunča se na vrelom mostarskom suncu.  Struka šuti, turisti se čude, građani psuju. Nije neka utjeha, ali lijepo je znati da i oni znaju da je stanje katastrofa. Zašto u javnosti pričaju sasvim drugu priču'', priopćili su iz udruge.

Podsjećamo, iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma u utorak su priopćili rezultate analize mulja, gdje se navodi da je koncentracija piralena u znatno manjoj količini nego što je dozvoljeno. U četvrtak je za glavni federalni urbanističko-okolišni inspektor Ejub Salkić izjavio kako će mostarski mulj biti ponovno poslan na neovisnu analizu.

Kopirati
Drag cursor here to close