Nije Mostar jedini

U Splitu će se parking u zračnoj luci plaćati i do 8200 kuna!

Odzvonilo je besplatnom parkiranju na novoizgrađenom parkiralištu Zračne luke Split smještenom na južnoj strani novog putničkog terminala u Resniku.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 01. 2022. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gotovo tri godine od kad je priveden kraju projekt proširenja aerodromskog kompleksa, odlukom nadležnih u kaštelanskoj tvrtki počeli su naplaćivati smještaj vozila, a cijene te usluge, ovisno o satima, danima i mjesecima parkiranja, kreću se od 10 kuna pa čak do 8200 kuna.

Riječ je o parkiralištu kapaciteta 900 vozila na kojem se nalazi i 49 pozicija za autobuse. Smješteno je s južne strane glavne zgrade koja je sa zračnom lukom povezana staklom zatvorenim pješačkim mostom iznad ceste Kaštela-Trogir.

"Cijene su korektne i smatramo za svakoga prilagodljive. Naš temeljni biznis je zračni promet i to je logistička usluga koju želimo osigurati putnicima", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Pero Bilas, pomoćnik direktora tvrtke "Zračna luka Split".

Cijena usluge parkiranja prvih 15 minuta je besplatna, do sat vremena plaća se 10 kuna, dva sata koštaju 20 kuna, a svaki sljedeći sat korištenja je dvije kune više. Za mjesečni smještaj vozila treba izdvojiti 900 kuna, dok je godišnja pretplata 8200 kuna.

Osim toga, trebat će dobro pripaziti na parkirališnu karticu, jer će njezin gubitak koštati korisnike čak 500 kuna.
Parkiranje za autobuse koštati će 40 kuna po satu.

I dalje postoji mogućnost parkiranja i na starom parkingu koji se nalazi na istočnoj strani glavne zgrade zračne luke. Prvih 15 minuta je besplatno, sat vremena ostavljanja vozila košta 20 kuna, a po istoj cijeni će se plaćati i svaki sljedeći sat.

Za autobuse je cijena ista kao i na južnom parkiralištu, za svaki sat trebat će izdvojiti 40 kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close