'Brotis' d.o.o.

U Čituku se gradi solarna elektrana

Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2017. u 13:10 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici obnovila Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije u naselju Služanj čitlučke općine.

Podnositelj zahtjeva ADRIJA-PRODUKT d.o.o. iz Zenice, dok je Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdana podnositelju zahtjeva BROTIS d.o.o. Čitluk, za proizvodni objekt solarna fotonaponska elektrana ''BROTIS'', na krovu stambeno-poslovnog objekta u Međugorju, u naselju Služanj, predviđene godišnje proizvodnje 30,00 MWh (megavatsati).

Također, po zahtjevu podnositelja zahtjeva HIFA d.o.o. iz Tešanja izmijenjena je i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om s rokom valjanosti do 19. srpnja 2021. godine, a podnositelju zahtjeva TRGOŠPED d.o.o. Kakanj izmijenjena je i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, s rokom valjanosti do 12. veljače 2022. godine.

Na sjednici je doneseno i rješenje po žalbi na rješenje koje je donijelo JP ''Elektroprivreda HZ HB'' d.d. Mostar, Zaključak po žalbi na Akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, te Zaključak o ispravci Rješenja FERK-a, priopćeno je iz FERK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close