Pluća grada

Trimuša: Starac pokrenuo stvari s mrtve, prljave točke...

Onda je jedan skromni starac odlučio stvar uzeti u svoje ruke i pokrenuo je stvari s mrtve, prljave točke...
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2019. u 13:29

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani, doduše ne u velikom broju, vatrogasci i djelatnici parkova priključili su se akciji čišćenja Trimuše, mostarskih pluća, kako mnogi nazivaju prilično zanemarenu trim-stazu u sred grada.

Naime, nakon što je objavljena priča da se starac Džemal Kasumović sam čisti Trimušu, poziv na akciju uslijedio je iz udruženja Mostar Half marathon - polumaraton.

Foto: Bljesak.info / U akciju su se uključili i Parkovi

"Ne idem odavde dok je ne sredim", rekao je Džemo koji se ne želi izlagati očima medija i javnosti. Skromno, kao da je samo njegovo, uporan je u svojoj namjeri.

Pokazao je kako ima i nekih drugih kojima je stalo pa su se akciji odazvali građani – oni kojima je stalo da grad što godinama ne uspijeva riješiti komunalne djelatnosti – i napokon pokazali da je nekome stalo.

O mostarskoj Trimuši se pisalo i pisat će se sigurno. Od silnog uloženog novca za održavanje, koje se ne vidi, do toga da je riječ o velikom biseru u sred izbetoniranog grada od kojeg se ne smije odustati.

Foto: Bljesak.info / U akciju su se uključili i Parkovi

Podsjetimo, prošle godine se najavljivala obnova trim staze na Trimuši. U gradskom Proračunu za 2018. stajala je stavka 'nabavke opreme' u vrijednosti 5.000 KM. Tada nam je potvrđeno iz Ureda gradonačelnika, da će se nabavka opreme vršiti tek nakon što se evidentiraju trenutni nedostatci na Trimuši.

''Kada se iskaže potreba, službenik gradske Uprave će izaći na teren te napraviti zabilješku što je najviše oštećeno. Nakon toga gradonačelnik će raspisati odluku o nabavci opreme'', rečeno je tada za Bljesak.info iz Grada, no u međuvremenu na Trimuši se nisu dogodile nikakve pozitivne promjene.

Foto: Bljesak.info / Džemal u akciji čišćenja

No, onda je jedan skromni starac odlučio stvar uzeti u svoje ruke i pokrenuo je stvari s mrtve, prljave točke. Sad je na građanima da nastave čuvati, nadležni održavati pa da svi mogu uživati. Jer, svakom gradu trebaju pluća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close