Tomislavgrad

Svećenik na misi 'navijao' za solarnu elektranu

Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 12. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moramo spomenuti da je na nedjeljnoj misi don Ante Kutleša – Čulo iskoristio svoju poziciju i više od 20 minuta pozivao vjernike da ne potpišu peticiju. Sasvim je neprihvatljivo da pojedinci koriste Crkvu i oltar u ove božićne blagdane da bi iznosili svoja političko – gospodarska stajališta i otvoreno pozivali narod da ne potpišu peticiju. Pa, ako se već tako dobro razumiju u problematiku solara, zašto nisu organizirali na vrijeme javnu tribinu na ovu temu te objasnili narodu koje će benifite i koristi imati od izgradnje solarnih elektrana. Sveta misa i oltar nisu ni mjesto ni vrijeme za iznošenje takvih stajališta'', naveli su u priopćenju mještani duvanjskog sela Prisoje koji se protive izgradnji solarnih elektrana na planini Tušnica.

Naime, mještani su pokrenuli peticiju od koje ih je odgovarao svećenik, a prema tvrdnjama mještana već su skupili broj potpisa iznad očekivanja.

Mještane su saslušali i predstavnici Općine Tomislavgrad koji su rekli kako će biti na strani građana.

''Ukoliko bilo što bude sporno i na štetu mještana Prisoja i planine Tušnice istu ćemo zasigurno na jednoj od budućih sjednica Općinskog vijeća dati na raspravu. Ovdje napominjem da su Općinski vijećnici u ovom sazivu, do sada već šest puta u svojim materijalima imali nacrt i prijedlog Odluke o uvjetima, lokacijama i naknadama za izgradnju solarnih elektrana na području općine Tomislavgrad (3 puta u formi nacrta, te 3 puta u formi prijedloga)'', kazano je za Bljesak.info iz ureda načelnika Općine Tomislavgrad Ivana Buntića.

Naime, na južnim padinama Tušnice, iznad Prisoja, planira se izgradnja i solarnih elektrana na dvije lokacije Mala Tušnica i Tušnica.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close