Adaptirani objekt

Svečani prijem povodom preseljenja Tužiteljstva BiH u novu zgradu

Svečanu primopredaju objekta su izvršili i objekt otvorili, ministar pravde BiH, Josip Grubeša, i v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 03. 2022. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde BiH Josip Grubeša nazočio je u ponedjeljak na svečanom prijemu za dužnosnike partnerskih pravosudnih institucija Suda BiH, VSTV BiH i Ministarstva pravde BiH, povodom preseljenja kapaciteta Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u nadograđenu i adaptiranu zgradu za smještaj kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Svečanu primopredaju objekta su izvršili i objekt otvorili, ministar pravde BiH, Josip Grubeša, i v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić.

''Prije oko 2 mjeseca date su instrukcije i upute, za okončanje potrebnih procedura tehničkog prijema, te početak preseljenja kapaciteta Tužiteljstva BiH, u adaptiranu i nadograđenu zgradu u okviru Kompleksa pravosudnih institucija BiH, nakon čega je ovaj proces u najvećem dijelu uspješno realiziran i okončan'', kazali su u priopćenju Ministarstva pravde BiH.

Dodaju kako su prostorije u kojima su sada smješteni tužitelji, suradnici i stručno i administrativno osoblje, ispunjavaju zahtjevne uvjete iz oblasti tehničke i informatičke opremljenosti, kao i propisane sigurnosne i tehničke standarde, potrebne za efikasan rad na tužiteljskim predmetima.

''Također, kapaciteti imaju predviđene prostorije za adekvatno čuvanje i arhiviranje dokumentacije, prostor prilagođen kretanju osoba sa invaliditetom, hodnike i prostorije za povezanost sa novom zgradom, kao i sva potrebna tehnička rješenja za funkcioniranje pravosudne institucije'', istaknuli su.

''Na ovaj način, nakon useljenja u novu zgradu koje je izvršeno 2018. godine, svi kapaciteti tužiteljstva bit će u adekvatnom radnom prostoru, a također oslobodit će se raniji kapaciteti, koji će biti ustupljeni na korištenje Sudu BiH i VSTV BiH''.

Nadogradnja i adaptacija zgrade, najvećim dijelom izvršena je sredstvima Bosne i Hercegovine, a čije aktivnosti je provodilo i koordiniralo Ministarstvo pravde BiH, te na taj način pomoglo u rješavanju dugogodišnjeg problema smještaja kapaciteta, a što su poteškoće koje su Tužiteljstvo BiH pratile od samog osnutka institucije prije 19 godina.

''Pravosudne institucije će kao i do sada, nastaviti intenzivno raditi na jačanju vladavine prava i sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine, u borbi protiv korupcije, te procesuiranjem počinitelja najtežih kaznenih djela'', zaključili su.

Tehnički podaci o novoj zgradi:

Višegodišnji projekt - Rekonstrukcija objekta i nadogradnja sprata za smještaj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Plan izgradnje i rekonstrukcije odobren na sjednici Vijeća ministara održanoj 24.8.2020. godine

Radovi na rekonstrukciji započeti u listopadu 2019. godine

Realizacija projekta: Ministarstvo pravde BiH, Ministarstvo financija BiH, kompanija ITC

Ukupna vrijednost projekta 3,78 milijuna KM.

Ukupna bruto površina objekta: 3394, 93 m2

Ukupna korisna površina objekta: 2966, 72 m2

Kopirati
Drag cursor here to close