Moraju potrošiti pare

Studentski zbor: ''Vojničko igralište'' mora biti završeno do 1. siječnja 2018. godine

Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 09. 2017. u 14:52 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rok za završetak radova, koji još nisu ni počeli, na rekonstrukciji 'Vojničkog' igrališta koji se nalazi u sklopu Kampusa mostarskog Sveučilišta je 1. siječanj 2018. godine, rečeno je iz Studentskog zbora.

Naime, početkom ove godine za Bljesak.info je sa Sveučilišta rečeno kako je ''novac za izgradnju sportskog igrališta na računu'', a veći dio troškova rekonstrukcije snosi Vlada Republike Hrvatske. Tada je rečeno kako je procijenjena vrijednost rekonstrukcije 140.000 KM, a prema posljednjim informacijama iz Studentskog zbora cijena istoga je 300.000 KM.

''U razgovorima smo sa svim većim institucijama, kako i s Gradom tako i sa Županijom. Tender za obnovu je bio raspisan u lipnju, no nakon tendera i javnih nabavki troškovi obnove su iznosili gotovo 300 tisuća KM'', rekao je za Bljesak.info predsjednik SZ-a Marko Džoić.

Do nove godine potrebno potrošiti sredstva Vlade RH

''Zbog nedostatka sredstava, uprava Rektorata je odlučila pričekati kako bi skupili potrebna sredstva'', tvrdi Džojić, dodaje kako će ubrzo biti raspisan novi tender gdje ''vjerujemo da ćemo imati taj iznos nakon rezultata natječaja te još nekoliko sastanaka''.

''Nažalost nismo uspjeli prikupiti ta sredstva do početka nove akademske godine, no zajedno sa velikim naporima Rektorata vjerujemo da će sve biti gotovo do 1. siječnja 2018. godine, do kada moramo utrošiti sredstva koja nam je dala Vlada Republike Hrvatske'', tvrdi Džoić.

Od Grada dobiveno 3.700 KM početnog kapitala

Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora u prošlom mandatu, ranije je za Bljesak.info rekla kako je, njezinom inicijativom koju je podržao tadašnji saziv SZ-a planirano postavljanje rasvjete, čišćenje terena od otpada, te presvlačenjem terena slojem betona, no s Građevinskog fakulteta Sveučilišta su im predložili drugačije prijedloge rekonstrukcije.

Tadašnji saziv SZ je krajem prosinca 2015. godine aplicirao na natječaj Grada Mostara za dodjelu grant sredstava, putem kojega su dobili 3.700 KM početnog kapitala za rekonstrukciju igrališta, no s obzirom na to da je projekt proširen tada je planirano da će se ponovno obratiti Gradu za pomoć.

Tako je zaključeno kako će sve biti očišćeno, postavit će se cijevi, instalacije za oborinske vode, novi beton, ostat će tereni za košarku i mali nogomet, obnovit će se staza za trčanje, te kada projekt bude završen igralište će biti moderno i prilagođeno svim standardima.

Studentski zbor izdvojio 7.000 KM za koševe

U Proračunu Grada Mostara za 2017. godinu nije navedena nijedna stavka o 'Vojničkom'.

Studentski zbor naveo je na svojoj stranici da raspolaže s ukupno cca 68 tisuća KM proračuna, od kojih je odvojio čak sedam tisuća KM za igralište, te su kupljeni koševi koji će biti postavljeni na obnovljenom igralištu.

''Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe iz javnog i gospodarskog života da nam se obrate ukoliko nam na bilo koji način mogu pomoći, a svakako za sve privatnike imamo kvalitetnu ponudu za medijsku promociju na Sveučilištu'', poziva Studentski zbor, ističući kako je ovo jedan od najvećih projekata na Sveučilištu zadnjih desetak godina.

Kopirati
Drag cursor here to close