Od srijede ...

Što nam donosi Eko HUB Blagaj

Pokretanjem novog projekta Eko HUB Blagaj u srijedu 29.7.2020 sa početkom u 10 sati u prostorijama Eko centra Blagaj održat će se radni sastanak sa pet lokalnih zajednica (Nevesinje, Ljubinje, Čapljina, Stolac, Blagaj).
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 07. 2020. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokretanjem novog projekta Eko HUB Blagaj u srijedu 29.7.2020 sa početkom u 10 sati u prostorijama Eko centra Blagaj održat će se radni sastanak sa pet lokalnih zajednica (Nevesinje, Ljubinje, Čapljina, Stolac, Blagaj). 

Radnom sastanku će prisustvovati predstavnici lokalnih zajednica, NVO i predstavnici neformalnih grupa građana.

Projekat  Eko HUB Blagaj je osmišljen kao set aktivnosti, koje su međusobno logički i suštinski povezane. Krajnji cilj je potaknuti i praktično pokrenuti trajnu komunikaciju među sudionicima tako da će svakog od njih staviti u centar zbivanja i dodijeliti mu ulogu nositelja daljih aktivnosti širenja pozitivne svijesti o zaštiti prirode za bolju budućnost svih nas.

Koraci u realizaciji ovog projekta su slijedeći:

  • Seminar Nvo/studenti, neformalne grupe (4 seminara po 15 sudionika) tijekom trajanja projekta od 26 mjeseci.
  • Sastanak predstavljanja Certifikacijskog mehanizma u partnerstvu sa drugim Eko HUB-om sa područja Ljubinje, Nevesinje, Čapljina, Stolac i Blagaj.
  • Lokalne inicijative/akcije - akcije čišćenja i ekoloških performansi (20 akcija po 20 sudionika) na području Ljubinja, Nevesinja, Čapljine, Blagaja i Stoca.
  • Koliko si Eko / aktivno uključivanje građana u rješavanje ekoloških problema putem socijalnih mreža
  • Eko multimedija, foto i video produkcija 25 kratkih video klipova od 1 do 3 minute
  • Web Portal Eko HUB-a, predstavljanje svih aktivnosti projekta putem web platforme

Eko Alarm, izrada web platforme za online prijave ekoloških problema kao i snimanje kratkih sedam video priloga od 15-20 minutnog sadržaja s ciljem informiranja javnosti o negativnim ekološkim problemima te zajedničko djelovanje na terenu s ciljem pronalaska rješenja za ekološke probleme.

Eko HUB Blagaj je u sklopu projekta ''Misli o prirodi!'' koji je  trogodišnji projekat kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava vlada Švedske u iznosu od 3 milijuna konvertibilnih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close