Strpljenja

Stigli strojevi, postavljeni znakovi: Krenuli radovi kod hotela Ero

Postavljena je prometna signalizacija i stigli su prvi strojevi na raskrižje kod bivšeg hotela Ero u Mostaru, čime su službeno i započeli radovi na rekonstrukciji ovog raskrižja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 05. 2024. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 6. svibnja postavljena je prometna signalizacija i stigli su prvi strojevi na raskrižje kod bivšeg hotela Ero u Mostaru, čime su službeno i započeli radovi na rekonstrukciji ovog raskrižja.

Kako je ranije priopćeno iz Grada, predviđeni rok trajanja radova u vrijednosti od milijun maraka bez PDV-a, odnosno 1,17 milijuna KM s uračunatim PDV-om, jeste 15. travnja 2025. godine.

Foto: Bljesak.info / Krenuli radovi kod hotela Ero...

Grad je u studenom 2023. godine raspisao javnu nabavku koja je obuhvaćala je radove na rekonstrukciji dva križanja kod bivšeg hotela Ero, uključujući građevinske radove na prometnicama (ulice dr. Ante Starčevića, Kardinala Stepinca, Alekse Šantića), radove na javnoj rasvjeti te radove na svjetlosnoj signalizaciji (semaforima) i ostaloj prometnoj signalizaciji.

Privremena regulacija prometa

Po zahtjevu tvrtke HERING d.d. Široki Brijeg, Grad je donio rješenje za privremenu regulaciju/obustavu prometa zbog izvođenja radova na križanju ulica Kardinala Stepinca, Ante Starčevića i kardinala Stepinca i Alekse Šantića, a radovi će, kako je najavljeno, početi 6. svibnja.

''Izvođač radova je obavezan da omogući i propisno obilježi alternativno rješenje protoka prometa na dionici predmetne ulice na kojoj se ne izvode radovi u skladu sa elaboratom privremene regulacije prometa. Obustavu i izmjenu režima prometa radit će se po potrebi izvođenja radova u skladu s dinamičkim planom izvođenja radova. Izvođač radova je obavezan da alternativnim rješenjem omogući pristup dionici ulice na kojoj se izvode radovi za vozila stanara, vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila MUP-a. Prometnu signalizaciju izvođač je dužan postaviti u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanja radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe'', navodi se u priopćenju Grada. Dodaje se kako je o izmjeni režima prometa izvođač radova obvezan pravovremeno obavijestiti javnost putem javnih medija ili sredstava informiranja, a sve troškove eventualne štete nastale na putu i okolini snosit će izvođač radova.

Novo lice

''Nakon završetka radova izvođač radova je dužan da svu prometnu signalizaciju, uređaje, predmete i objekte koji su postavljeni ukloni, da vrati eventualno privremeno uklonjenu prometnu signalizaciju, te put i objekte popravi i dovede u prvobitno stanje'', navedeno je.

Video: Španjolski trg u Mostaru

Ranije je mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, objavio kako će ovo doprinijeti da ovaj dio grada dobije potpuno novo lice.

''Ne tako davno u središtu grada bivša željeznička zgrada Ćiro i improviziran kružni tok na Španjolskom trgu. Danas uz sve sto je do sada napravljeno planiramo skori početak radova križanja kod hotela Ero, kako bi ovaj projekt dobio potpuni smisao. Nastavno na prometnu infrastrukturu koja se evidentno rekonstruira u tijeku su radovi na sportskoj dvorani koja će doprinijeti potpuno drugačijem izgledu ovoga dijela grada'', objavio je Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close