Umjetna trava i dječje igralište

Nakon 15 godina otvoren sportski centar Pocrte u Grudama

Događaj za pamćenje došli su podržati brojni s područja cijele općine Grude, kao i većina žitelja najmlađe mjesne zajednice.
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 05. 2024. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 15 godina od najave i početka radova otvoren je Sportski centar Pocrte, malonogometno igralište s umjetnom travom i dječje igralište.

Događaj za pamćenje došli su podržati brojni s područja cijele općine Grude, kao i većina žitelja najmlađe mjesne zajednice, javlja Grude.com.

Događaju je nazočilo dvoje ministara Daniela Perić i Tomislav Pejić, zastupnica u Parlamentu Franka Leko, svi su došli pozdraviti ovaj događaj.

Foto: Grude.com / Nakon 15 godina otvoren sportski centar Pocrte u Grudama

Na početku, voditelj programa Željko Andrijanić prisjetio se generacije iz 1979. godine koja je osvojila tadašnju Ligu sela, pretaču Lige mjesnih zajednica, projekta koji je u Grudama imao svoje začeće.

''Mnogi od njih više nisu među nama, ali ponosili bi se današnji danom. Pocrte i nakon tolikih desetljeća dišu kao jedno. Dale su toliko velikih ljudi. Ostvarile toliko uspjeha'', kazao je voditelj.

Nakon njega nazočnima se obratio predsjednik mjesne zajednice Pocrte i inicijator projekta ispred Hrvatskog kulturnog sportskog društva Pocrte Petar Marić.

''Hvala svima koji ste došli i koji ste podržali projekt izgradnje Sportskog centra Pocrte. Ovo je veliki dan za ovo mjesto i s ponosom nastavljamo raditi dalje'', poručio je Marić svojim Pocrtanima.

Zatim se nazočnima obratio načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je svečano otvorio centar.

Foto: Grude.com / Nakon 15 godina otvoren sportski centar Pocrte u Grudama

''Ovo je prva faza projekta i ponosan sam što sam na ovaj način danas u Pocrtama. I kad se bude radila druga faza, tko god bude u općini ili županiji podržat će ovaj projekt'', poručio je grudski načelnik.

Prisjetio se mladih dana kad je i sam igrao nogomet.

''Nismo mogli zaustaviti ondašnju generaciju Pocrta, ali smo igrali i borili se i zato se s ponosom sjećam tih imena i drago mi je što je ovaj projekt sada dovršen'', poručio je grudski načelnik.

Događaj je blagoslovio grudski župnik fra Stanko Pavlović.

''I oni koji su u vječnosti, u Gospodinu i mi danas, ponosni smo na ovaj događaj'', istaknuo je i pomolio se sa svojim Pocrtanima, Gruđanima i svima koji su nazočili.

Nakon svečane ceremonije, na teren su izišli mladi Pocrtani koji su odigrali revijalnu utakmicu povodom otvaranja, a početni udarac izveo je grudski načelnik Grizelj.

Uz roštilj, mezu, uštipke, vino, pivo i sokove druženje je trajalo cijelog poslijepodneva.

Kopirati
Drag cursor here to close