Poklon iz Splita

Stigli novi autobusi: Mostar pojačava javni prijevoz!

Popularni žuti autobusi, koji su Gradu donirani od Vlade Japana, prešli su oko milijun i 200 tisuća kilometara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2022. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U odnosu na ono što smo imali to je fantastično'', rekao je za Bljesak.info Damir Marić, direktor poduzeća Mostar Bus, koje je upravo dobilo sedam niskopodnih, klimatiziranih autobusa kao poklon od grada Splita.

Najavio je da će za 15 dana doći još devet autobusa te da će doći i četiri kombi-busa.

''U 10 mjesecu bi trebali dobiti još tri nova vozila s 20 sjedišta te jedan minibus. Za mjesec, dva dana obnovit ćemo vozni park. A plan je da u idućoj godini dobijemo još osam autobusa. Bit će stari tri, četiri godine'', rekao je.

''Plan je povećati učestalost polazaka na svim linijama. Plan je da na svim linijama i pravcima bude učestalost polazaka svako pola sata, a od 12. rujna počinje zimski red vožnje s tom učestalošću'', rekao je i dodao kako će o svemu obavijestiti javnost.  

Cijene karata, unatoč poskupljenjima goriva zbog kojih poduzeće ne može reći da posluje u dobitku, neće se mijenjati a Marić je najavio i digitalizaciju u poduzeću.


Mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, objavio je kako će Grad ''sigurno ubuduće raditi na učestalosti gradskih linija i pružati mogućnost povoljnijeg povezivanja svih dnevnih potreba''.

''Ova obnova voznog parka plod je suradnje s firmom Promet Split. Cilj ovog projekta je da osnažimo naš gradski prijevoz kako bi svi žitelji našega grada mogli ugodno putovati u klimatiziranim autobusima'', naveo je.


Milijun kilometara

Marić kaže da su popularni žuti autobusi, koji su Gradu donirani od Vlade Japana, prešli oko milijun i 200 tisuća kilometara.

''To su autobusi koji su pomogli da se uspostavi javni gradski prijevoz'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close