Javni prijevoz

Sprema se 'kružna' linija u Mostaru

Još uvijek se traži najidealnija linija s toga je i planirano da prvi mjesec dana ova vožnja bude za građane besplatna...
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2021. u 12:26 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U planu je nova kružna linija Mostar-Busa koja bi povezala Sveučilišnu klinički bolnicu Mostar s užim dijelovima grada.

Kako je potvrđeno iz ovog poduzeća za Bljesak.info, linija bi trebala biti puštena u rad početkom sljedeće godine, a vožnja ovom rutom prvi mjesec dana bit će besplatna.

Iako linija još nije točno utvrđena ona bi najvjerojatnije išla od SKB Mostar - Staro Veleževo igralište – Avenija-Centar II - Carinski most - Musala – Bulevar.

Trenutno se razmatra i njezino produženje s obzirom da je potrebno ''pokriti'' i naselja Dum i Balinovac.

''Radimo prijedlog vožnje koji bi povezao bolnicu Bijeli brijeg s ostalim dijelovima grada koji bi išao svako pola sata. S obzirom da je linijom broj 6 grad jako dobro povezan s bolnicom u Južnom logoru nema potrebe za kružnom linijom'' kazao je direktor Mostar Busa Damir Marić.

Kako je kazao još uvijek se gleda najidealnija linija s toga je i planirano da prvi mjesec dana ova vožnja bude za građane besplatna, kao bi se ona, na njihove eventualne primjedbe, mogla prilagođavati.

Bljesak.info / 

S ciljem poboljšanja javnog prijevoza u gradu i uvođenjem naplate parkinga Marić ističe kako Mostar Bus namjerava povećati učestalost polazaka na svim pravcima te ukinuti treću zonu u cjeniku. Cijene dnevnih karata ostat će za prvu 1.50 KM i drugu zonu od 2.10 KM.

Naime, uvođenjem naplate parkinga u Mostaru Grad očekuje da će građani početi koristiti više javni prijevoz kako bi stigli do svojih odredišta.

Iako su se u medijima više puta spominjali datumi početka naplate parkinga Mostarci još uvijek točan datum ne znaju. Kako je za Bljesak.info kazao direktor JP Mo Parkinga Ivan Barbarić u javnost se još ne može izlaziti s točnim datumima, barem dok se sve tehnički ne pripremi kako treba.

''Trenutno smo u nekoj tehničkoj fazi pripreme. Cjelokupna firma se treba staviti u sustav da krene s uređenje mirujućeg prometa, odnosno naplate parkinga. Još uvijek testiramo softver, pripremamo web i mobilnu aplikaciju, pripremamo web stranicu. To je sve završeno ali ih interno testiramo. Trenutno pripremamo cjenike i novu mapu zona'', kazao je Barbarić.

Navodi kako će građani uvođenjem naplate parkinga tražiti i alternativna sredstva prijevoza, pa i između ostaloga više koristiti javni prijevoz te da će zasigurno nove linije Mostar-Busa građanima dobro doći.

Kopirati
Drag cursor here to close