EOS Matrix BiH

Solarna klupa predana Ljubuškom

Solarna klupa je istovremeno okolišno prihvatljiv, i praktičan primjer kako inovacije mogu unaprijediti svakodnevni život građana.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2024. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park u centru Ljubuškog od srijede krasi solarna klupa, vrijedna i pametna donacija kompanije EOS Matrix BiH. Pametne klupe omogućavaju napajanje mobilnih telefona i tableta uz osvjetljenje, pružajući stanovnicima grada pristup električnoj energiji čak i tokom boravka u parku.

Primopredaji solarne klupe su, ime Grada Ljubuškog nazočio je Antonio Radić, savjetnik gradonačelnika za gradski razvitak Grada Ljubuški, te prenijeli poruku gradonačelnika Ljubuškog, Vedrana Markotića: "Solarna klupa za Grad Ljubuški predstavlja važan korak ka stvaranju javnih prostora koji prevazilaze norme funkcionalnih, i ulaze u zonu modernih, održivih prostora. Ove kvalitete su sve važnije u ovom digitalnom vremenu, koje nam uzima dosta vremena ali istovremeno pruža mogućnost da radimo od bilo kuda, da komuniciramo u realnom vremenu i uz kamere sa svojim obiteljima i prijateljima, a i poslovnim suradnicima. Upravo stoga i mi, u Gradu Ljubuškom, potpomognuti partnerstvom s privatnim sektorom, danas kompanijom EOS Matrix BiH, bliži smo ostvarenju naših ciljeva u modernizaciji grada i stvaranju okruženja koje će biti korisno i za građane".

Foto: PR / Solarna elektrana u Ljubuškom

Solarna klupa je istovremeno okolišno prihvatljiv, i praktičan primjer kako inovacije mogu unaprijediti svakodnevni život građana. Ovu, koja je instalirana u kod igrališta na Trgu profesora doktora Mile Borasa, kod OŠ Marka Marulića, je donacija kompanije EOS Matrix BiH.

Foto: PR / Solarna elektrana u Ljubuškom

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast biti u prilici da u ime kompanije EOS Matrix BiH predam na upotrebu solarnu klupu predstavnicima Grada Ljubuškog, a prije svega stanovnicima Ljubuškog. Uvjeren sam da je ovo mali ali važan doprinos unaprjeđenju kvaliteta života ljudi svih generacija. Odluka da doniramo baš solarnu klupu bila je strateška i nadam se da će sve nas podsjetiti na važnost odgovornih, održivih praksi. Mislim na korporativne društvene odgovornosti kojoj smo predani, na izbor obnovljivih izvora energije, pa i pametan i odgovoran odnos u donošenju ekonomskih - financijskih odluka. Ova donacija je naš način da prakticiramo društvenu odgovornost ali i da ukažemo kako je sve, od ovog trenutka, u rukama i u odgovornosti građana", istakao je Petar Mrkonjić, direktor EOS MATRIXA u Bosni i Hercegovini te naglasio kako solarna klupa nije samo estetski dodatak centru grada, već je i praktično rješenje koje omogućava građanima da dok se odmaraju, napune svoje mobilne uređaje, ili čak i da rade dok uživaju u prijatnom okruženju igrališta.

Foto: PR / Solarna elektrana u Ljubuškom

Kompanija EOS Matrix svojim poslovanjem u polju naplate potraživanja i nekretnina, investicijama i aktivnostima podržava razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Kroz svoju strategiju društvene odgovornosti opredijeljena je za povećanje financijske odgovornosti i ekonomske stabilnosti kroz edukaciju i odgovorno upravljanje resursima.

Kopirati
Drag cursor here to close