Borba s virusom

SKB Mostar: Nabavljeni PCR testovi vrijedni preko 400 tisuća KM

Bolnica je za tu nabavu 4. prosinca zaključila ugovor na godinu dana s tvrtkom Melcom d.o.o. Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 12. 2020. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar nabavila je PCR testove ukupne vrijednosti preko 400 tisuća maraka, objavljeno je u petak iz SKB-a na Portalu javnih nabava.

U objavljenoj obavijesti navodi se kako su nabavljeni PCR testova na SARS-CoV-2, aplikativni na aparatu Quantum 5 proizvođača Thermo Fisher Saintific u vlasništvu SKB Mostar za potrebe Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku.

Bolnica je za tu nabavu 4. prosinca zaključila ugovor na godinu dana s tvrtkom Melcom d.o.o. Mostar.

Također, bolnica je krajem studenog istoj tvrtki dodijelila jednogodišnji ugovor za nabavu kitova za ekstrakciju za SARS-CoV-2 aplikativnih na postojeću tehnologiju - aparat NuActor. Vrijednost ugovora bila je oko 280 tisuća maraka.

Ravnatelj SKB Mostar, Ante Kvesić ranije je za RTV Herceg Bosne kazao kako stanje u bolnici vezano za koronavirus ozbiljno, ali nije dramatično. Dodao je kako ''ne vraćaju ljude'', ali je osoblju izdan naputak o načinu prijema pacijenata.

''Konkretno dogovorite, doktor Brekalo će pregledati Matu sutra u 9, neka Mate dođe sutra 5 do 9, da ga se uvede po epidemiološkim pravilima, da nemamo gužvi. U tom segmentu smo napravili strožiji ritam ulaska, ali apsolutno nema zatvorenih vrata, jer svaki doktor može svoje pacijente i pregledati i kontrolirati pod strogim epidemiološkim pravilima'', rekao je ranije ravnatelj Kvesić.

Podsjećamo, SKB je ranije raspisala nabavu za kupovinu respiratora, dok je dio nabava zaštitne opreme poništen zbog visokih ponuđenih cijene.

Kopirati
Drag cursor here to close