Od sljedeće godine

RyanAir jeftinim letovima povezuje BiH sa Grčkom i Crnom Gorom

Letovi "Ryanair" imat će ogromne efekte za gospodarstvo, a posebno turizam.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 09. 2018. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prošloj godini kroz banjalučki "Aerodrom" prošlo je 20.850 putnika, u ovoj godini se očekuje oko 23.000, a u planu su novi letovi kako bi taj broj značajno bio povećan - rekao je direktor "Aerodorma" Duško Kovačević. 

Od listopada niskobudžetna aviokompanija "Ryanair" uspostavlja direktne letove iz Banja Luke za Stockholm, Bruxelles i Memingen, dva puta tjedno, a vlasti tvrde da se vode pregovori s još dvije-tri kompanije koje su zainteresirane za uspostavu letova s banjalučkog "Aerodroma". 

''Letovi "Ryanair" imat će ogromne efekte za gospodarstvo, a posebno turizam'', ocijenio je Kovačević, koji smatra da štrajkovi u toj avio-kompaniji neće poremetiti planove kada je u pitanju Banja Luka. 

U sljedećoj godini, kako je dodao, očekuju više od 100.000 putnika. 

''Postoje ozbiljna razmišljanja da se sljedeće godine, osim za Tursku, uvede i charter let za Grčku, a volio bih da tu bude i Tivat. S partnerima iz "Ryanaira" ćemo razgovarati da li postoji opcija da oni uvedu let iz Banja Luke za Solun i Atenu'', ustvrdio je Kovačević uoči konferencije o temi "Aerodrom Banja Luka u funkciji razvoja regije". 

Entitetska premijerka Željka Cvijanovićeva je također potvrdila da se sa predstavnicima "Ryanaira" pregovara o uspostavi još dvije "stabilne" linije. 

Ukazala je na sve dobiti za gospodarstvo i turizam od "oživljavanja" tog aerodorma koji bi, kaže, mogao da pruža usluge za cijelu regiju. 

''Osim "Ryanaira" imamo dvije vrlo značajne kompanije koje nastoje predstavito svoju ponudu, jer su zainteresirani za Banja Luku'', ustvrdila je Cvijanović.  

Kopirati
Drag cursor here to close