Ceste

RS Kinezima obećava obostrano zadovoljstvo

Premijer Srpske je zahvalio kineskim partnerima za podršku u realizaciji važnih projekata…
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 08. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banja Luci s generalnim direktorom kineske kompanije China Shandong International Cai Kunom o rješavanju tekućih pitanja u vezi s izgradnjom auto-puta Banja Luka-Prijedor, te izgradnji brzog puta od Bijeljine do Sokoca, u smislu definiranja i projektiranja prioritetnih poddionica brzog puta.

Višković i Kun su razgovarali o trenutnom statusu zajedničkih infrastrukturnih projekata koje ova kompanija realizira u Republici Srpskoj, te o nastavku i mogućnostima unapređenja i proširenja postojeće suradnje, priopćeno je iz Ureda Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je zahvalio kineskim partnerima za podršku u realizaciji važnih projekata, te istaknuo da će ''uspješna suradnja dvije strane biti nastavljena, ne samo na postojećim projektima, već i na budućim, na obostrano zadovoljstvo''.

Kun je upoznao Viškovića o aktivnostima kineske kompanije širom svijeta, te istaknuo da je strateški plan kompanije dugoročno prisustvo u Republici Srpskoj kroz realizaciju različitih infrastrukturnih projekata.

Podsjećamo, proteklog je tjedna njemačka Vlada odlučila povući financiranje infrastrukturnih projekata na području Republike Srpske nakon čega su iz ovog entiteta poručili kako će pronaći nove izvore financiranja.

S druge strane, nedavno je nakon napuknuća mosta Počitelj upozoreno kako su neke kineske kompanije stavljene na crnu listu pri izgradnji autocesta u Federaciji BiH zbog kršenja ugovornih obveza.

China Shandong International, koja je prije nekoliko dana službeno krenula u projekt izgradnje autoceste u Crnoj Gori, nije na toj listi.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close