Više stotina tisuća KM

Rekreacijski centar Buna uskoro će se obnavljati

U narednom periodu građani će moći uživati u novom ruhu ovog prostora
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 04. 2023. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I rekreacijski centar Buna uskoro bi trebao biti obnovljen, a za njegovu obnovu planira se više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Predstavništvo strane humanitarne organizacije Čovjek u nevolji/People in Need u Bosni i Hercegovini unutar projekta Mostar – Prostori koji pokreću, poziva sve zainteresirane ponuđače da iskažu interes za radove na revitalizaciji rekreacijskog područja Buna, Mostar, Bosna i Hercegovina.

''S obzirom na činjenicu da su Mostarci i Mostarke u okviru ovog prjekta iskazali želju da rekreacijsko područje Bune bude obnovljeno, pokrenuta je inicijativa, i u narednom periodu građani će moći uživati u novom ruhu ovog prostora'', navode na stranicama Prostori koji pokreću.

Photo by: Tereza H.  

Ono što u okviru ove intervencije projektni tim planira uraditi jeste rekonstrukcija pješačkih mostova, uređivanje obale, osposobljavanja česmi na otvorenom, rekonstrukcija javnih toaleta, poboljšanje stanja postojeće plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa.

Grad Mostar podržat će, kako su naveli, podržati ovu projektnu inicijativu izdvojenim sredstvima za raščišćavanje terena, obnavljanje pristupne ceste, uređenje parkirališne površine, te osposobljavanje neophodnih priključaka za vodoopskrbu.

''Naš cilj je oživjeti ovaj javni prostor, te ga staviti građanima na raspolaganje u punim kapacitetima, kako bi poslužio kao mjesto susreta, druženja, ali i uživanja u prirodnom okruženju'', navodi se na stranici Prostori koji pokreću.

Photo by: Tereza H.  

Inače, područje Rekreacijskog centra Buna prostire se na 11 hektara, a prije rata bilo je posjećeno i omiljeno izletište Mostaraca, ali i stranih gostiju, posebice kampera.

Još 2011. godine iniciralo se davanje RC Buna pod koncesiju, koja je oduvijek bila 'zlatna koka', no sve je zapelo u prebacivanju loptice odgovornosti s razine Grada na razinu Županije.

Županija u svojoj strategiji razvoja turizma nije tada planirala rekreacijski centar kao turistički potencijal. Iako je prostor SPC-a Bunica gradsko zemljište, postoji i nekoliko čestica, oko 10 posto ukupne površine, koje su u posjedu privatnika. 

Tada je planirano da zakupac Rekreacijskog centra Buna stvori minimalne uvjete za obnovu, a koji obuhvaćaju izgradnju parkirališta za oko 60 vozila, obnovu recepcije, izgradnju centra kampa s objektima za kampere i posjetitelje kao što su toaleti, ugostiteljski objekti, trgovine, praonice i servisnu stanicu za pokretne kućice. Htjeli su i obnoviti kamp za šatore, izgraditi dio kampa za pokretne kućice s električnim priključcima i priključcima za vodu, potom izgraditi bungalove, igrališta i sportske objekte, zone obale s objektima za rekreaciju kao što su klupe i roštilji, kao i ogradu oko cijelog centra. Zahtjevalo se da se obnove pločnici, električne priključci i priključci za vodu te da se izgradi sustav kanalizacije i filtracije.

 

U formi Obavještenja o tenderu, nalazi se Aneks 1 – Preliminarni predmjer radova, koji ukazuje na očekivani obim radova. Konačan predmjer radova uključujući tehničke crteže i drugu relevantnu projektnu dokumentaciju, biće dostavljen zainteresovanim ponuđačima tokom obavezne posjete gradilištu (vrijeme i lokacija će biti dostavljena registrovanim ponuđačima prije posjete), koja će se održati na lokaciji projekta 03.05.2023.

Svi ponuđači zainteresovani za obaveznu posjetu na licu mjesta dužni su dostaviti naziv kompanije i ime(n) svojih prisutnih predstavnika koji će prisustvovati PIN-ovoj nabavci na sastanku na [email protected] do 21.04.2023.

Za građevinske radove: poslati predmjer radova sa popunjenim cijenama – jednu digitalnu verziju u excel formatu na usb sticku i drugu fizičku verziju u PDF formatu/ispis – u slučaju neslaganja između ove dvije verzije, u obzir će se uzimati fizička PDF/ispis verzija.

Dokumentacija za prijavu na javni natječaj sa detaljnim uputama za ponuđače i obrascima koje ponuđači trebaju ispuniti može se dobiti na zahtjev putem e-maila [email protected]. Dokumentacija treba biti dostavljena prema obrascima za prijavu na javni natječaj i dostavljenim uputstvima.

Zapečaćene ponude potrebno je dostaviti PIN-u ili poslati preporučenom poštom da stignu u ured PIN-a prije roka zatvaranja javnog poziva u srijedu, 24.5.2023.godine u 12:00 sati na adresu: People In Need Mostar (PIN), Maršala Tita 95, 2. sprat, 88 000 Mostar, Bosna i Hercegovina.

Ponude pristigle nakon roka zatvaranja javnog poziva neće se razmatrati.

Kopirati
Drag cursor here to close