Mostarska posla

Rekonstrukcija škole u Raškoj Gori: Od uvjetne napravili neuvjetnu !?

Nekad funkcionalna zgrada Osnovne škole sada 'zjapi' prazna čekajući da je se obnovitelji sjete.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 02. 2022. u 11:16 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obnova Osnovne škole u Raškoj Gori najavljena je u studenom 2019. godine, a tadašnji gradonačelnik Ljubo Bešlić izravnim sporazumom odabrao je ponuditelja za izradu projektne dokumentacije saniranja škole.

Mještani Raške Gore oduševljeno su dočekali najavu obnove, no ono što nisu mogli pretpostaviti je da će u 2022. godini još uvijek čekati. 

Mjesto okupljanja

Tadašnja iole funkcionalna zgrada bila je mjesto okupljanja za mještane. U njoj su organizirana druženja, sastanci, zabave i lovačke večeri, a zgrada je korištena i kao glasačko mjesto mještana Raške Gore.

Kako za Bljesak.info navode mještani obnova je započela i stala, a zgrada je ostala potpuno nefunkcionalna za korištenje.

Tako su mještani Raške Gore umjesto obnovljene zgrade izgubili i ono što su imali. Nekad funkcionalna zgrada Osnovne škole sada 'zjapi' prazna čekajući da je se obnovitelji sjete.

Foto: Bljesak.info / Osnovna škola u Raškoj Gori 

U odluci gradonačelnika objavljenoj 2019. na službenim stranicama Grada za izradu dokumentacije bila je predviđena tvrtka NP ''Projekt'' d.o.o. Mostar za 3 tisuće i 510 KM.

Samo krov

Naime, u Izvještaju o radu gradonačelnika za 2020. godinu sanacija područne škole Raška Gora označena je kao 'završena'. Točnije, utrošeno je 41.377 KM, a novac je isplaćen u veljači 2020. godine.

Foto: Bljesak.info / Osnovna škola u Raškoj Gori 

Za obnovu je bila zadužena tvrtka EURO-VIG Mostar, a novac predviđen za obnovu utrošen je u rekonstrukciju krova.

"Jedina informacija je da je napravljena ploča i kosi krov i vrijednost oko 40.000 KM", rekli su za Bljesak.info iz tvrtke NP ''Projekt'' d.o.o. Mostar. Kako neslužbeno doznaje portal Bljesak.info razlog prestanka radova je nedostatak novca.

Kako smo mogli vidjeti posjetom Raškoj Gori, sa zgrade su uklonjeni otvori i dobar dio podova tako da je zgrada u potpunosti neuvjetna za bilo kakvu namjenu.

Mještani se pitaju zašto je Grad odlučio obnoviti zgrade ako prije toga nije osigurao novac za kompletnu obnovu? Kažu kako su prije obnove imali koliko-toliko funkcionalnu zgradu, da bi njezinom ''obnovom'' ostali i bez to malo zgrade što su imali.

Pitanja o nastavku obnove proslijedili smo nadležnim, no odgovore do današnjeg dana nismo dobili.

Kopirati
Drag cursor here to close