Sve više upita

Raste potražnja za montažnim kućama, ali im raste i cijena

Na drvenu konstrukciju jamstvo se daje do 40 godina, a ovakve kuće imaju velike prednosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 07. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Montažna kuća

Prije pandemije montažne kuće stajale su oko 18 tisuća maraka, a sada im je cijena od 24 do 30 tisuća KM.

''Mnogo toga je poskupjelo u odnosu na to razdoblje, tako da smo i mi morali podići cijene. Međutim, smatram kako su i proizvodi koji su danas u kućama još kvalitetniji'', priča Večernjem listu radnik tvrtke iz BiH koja se bavi proizvodnjom i prodajom montažnih kuća.

Na drvenu konstrukciju jamstvo se daje do 40 godina, a ovakve kuće imaju velike prednosti.

''Prije svega, naši građevinari su profesionalci i dugo su u ovom poslu. Mnogo je radnika koji više ne mogu raditi visoke objekte, zgrade i kuće s više katova, onda se pridružuju našem timu i rade fantastične stvari.

Također, naši će arhitekti potpuno besplatno kreirati idejni projekt za vas ili vas savjetovati prema vašem projektu. Smatramo da je ovo budućnost i da će ovakvih kuća u idućem razdoblju biti sve više. Moramo naglasiti da u vremenu pandemije imamo rekordnu prodaju zato što oživljavaju sela, ona uz bilo kakva jezera ili rijeke, na nekim samotnim područjima'', priča sugovornik Večernjeg lista.

Otkriva i koliko je potrebno da projekt bude gotov.

''Mjesec do tri, ovisno o tome kakvu kuću odaberete. Na kraju imate objekt u kojem su završeni svi radovi - od molerskih do elektromontažnih. Također, naši stručnjaci će postaviti laminat, pločice, instalirati sanitariju. Praktički imate gotov dom koji ćete platiti manje nego klasičnu kuću, a dugoročno ste u svom domu'', ističe radnik tvrtke koja se bavi izradom montažnih kuća, a koja daje i popuste ako je riječ o nekoj većoj kući, iznad 100 kvadrata.

Vrijedi istaknuti i da je u BiH zbog količine i kvalitete drva cijena niža nego u drugim zemljama. Primjerice, u Hrvatskoj po kvadratu stoje i do 600 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close