Voda na ulicama

Radovi na Rudniku: Nema razloga za brigu, sve ide po planu

Kako smo pisali ranije, u tijeku su radovi na izgradnji cjevovoda DN 600, a danas je testiran dio cijevi, te kako saznajemo, sve ide po planu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 02. 2024. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voda koja je preplavila Ulicu Milana Šufflaja, na dionici od mostarskog naselja Rudnik do Bakijine Luke, nije razlog za brigu.

Naime, kako smo pisali ranije, u tijeku su radovi na izgradnji cjevovoda DN 600, a danas je testiran dio cijevi, te kako saznajemo, sve ide po planu i uskoro će se sanirati nastala šteta.

Foto: Bljesak.info / Radovi na Rudniku

Ranije je Anton Vidačak, direktor JP Vodovod, govoreći o ovom projektu rekao kako je cjevovod DN 600 jedan od strateških projekata koji je Vodovod nominirao prije više godina i koji je dijelom.

Ostala je dionica od 600 metara i kada se ona spoji, dobiva se spoj vodocrpilišta Studenac s crpnom stanicom Radeš, odnosno s vodocrpilištem Radobolja, čime bi se u budućnosti osigurala bolja opskrba građana Grada Mostara pitkom vodom.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, ranije govoreći o ovom projektu rekao je kako se radi o infrastrukturnom projektu gdje povezuju vodocrpilište Studenac s Biskupovom glavicom.

''Svjedoci smo da Radobolja kada je ljetno vrijeme i kada nema kiša ide ispod biološkog minimuma i onda imamo problem s mirisima i uginućem riba. Ovim projektom bi osigurali da u tim periodima zaustavimo crpljenje vode iz Radobolje prebacimo se na Studenac koji ima veći kapacitet kako bi održali biološki minimum Radobolje'', rekao je Kordić ranije.

Foto: Bljesak.info / Radovi na Rudniku

Vrijednost radova iznosi: 697.450,68 KM (sa PDV-om) a financiraju se sredstvima iz vodoprivrednih naknada putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ i proračuna Grada Mostara.

Radove izvodi poduzeće ECCON-INŽINJERING d.o.o. Čapljina, rok izgradnje je 120 radnih dana, a počeli su 2. listopada 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close