Očekuje se bolja opskrba vodom

Kopa se na Rudniku - nastavljaju se radovi na izgradnji cjevovoda

Kada se završi projekt izgradnje cjevovoda, očekuje se bolja opskrba građana Grada Mostara pitkom vodom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 01. 2024. u 11:20 | R.I. | Bljesak.info.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljaju se radovi na izgradnji cjevovoda DN 600 na dionici od naselja Rudnik (crkva sv. Mateja), do Bakijine Luke (kod 'Luje').

Anton Vidačak, direktor JP Vodovod ranije je govoreći o ovom projektu rekao kako je cjevovod DN 600 jedan od strateških projekata koji je Vodovod nominirao prije više godina i koji je dijelom.

Ostala je dionica od 600 metara i kada se ona spoji, dobiva se spoj vodocrpilišta Studenac s crpnom stanicom Radeš, odnosno s vodocrpilištem Radobolja, čime bi se u budućnosti osigurala bolja opskrba građana Grada Mostara pitkom vodom.

FOTO: Bljesak.info / Radovi na izgradnji cjevovoda DN 600

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, ranije govoreći o ovom projektu rekao je kako se radi o infrastrukturnom projektu gdje povezuju vodocrpilište Studenac s Biskupovom glavicom.

''Svjedoci smo da Radobolja kada je ljetno vrijeme i kada nema kiša ide ispod biološkog minimuma i onda imamo problem s mirisima i uginućem riba. Ovim projektom bi osigurali da u tim periodima zaustavimo crpljenje vode iz Radobolje prebacimo se na Studenac koji ima veći kapacitet kako bi održali biološki minimum Radobolje'', rekao je Kordić.

FOTO: Bljesak.info / Radovi na izgradnji cjevovoda DN 600

Vrijednost radova iznosi: 697.450,68 KM (sa PDV-om) a isti se financiraju sredstvima iz vodoprivrednih naknada putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ i proračuna Grada Mostara.

Radove izvodi poduzeće ECCON-INŽINJERING d.o.o. Čapljina, rok izgradnje je 120 radnih dana, a počeli su 2. listopada 2023. godine.

FOTO: Bljesak.info / Radovi na izgradnji cjevovoda DN 600
Kopirati
Drag cursor here to close