Potpisan ugovor

Radit će se nogostup u Raštanima - od željezničkog mosta do skretanja za Orlac

Trebali bi se vršiti radovi na izgradnji nogostupa uz glavnu prometnicu u naselju Raštani, na dionici od željezničkog mosta do raskrižja sa cestom za naselje Orlac
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 12. 2023. u 08:49 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naselje Raštani, sjeverno od Mostara, trebalo bi dobiti preko kilometar nogostupa.

Naime, početkom mjeseca izabran je izvođač radova putem otvorenog postupka, a naziv predmeta je ''Nogostup uz glavnu prometnicu ispred područne škole Raštani''. Ugovor je zaključen 5. prosinca.

U obavijesti o dodjeli ugovora kao opis predmeta ugovora navodi se da bi se trebali vršiti radovi na izgradnji nogostupa uz glavnu prometnicu u naselju Raštani, na dionici od željezničkog mosta do raskrižja sa cestom za naselje Orlac, prema projektu GEO DATA doo Mostar.

Od pet primljenih ponuda kako se navodi, četiri su bile prihvatljive. Ugovorena vrijednost radova je 247.521, 15KM.

Odabrani ponuđač, prema kriteriju najniže cijene u postupku javne nabave radova bio je ponuđač KTM BRINA d.o.o. Posušje.

Izabrani ponuđač, nakon zaprimljene Obavijesti o izboru nije dostavio dokumente iz Aneksa 4 TD - Izjava o ispunjenosti uvjeta po čl. 45. Zakona, te sukladno čl. 72., st. (3) Zakona, Ugovorno tijelo dodjeljuje ugovor drugorangiranom ponuđaču ES - BI - EM d.o.o. Mostar prema kriteriju najniže cijene i dostavljenoj dokumentaciji traženoj u TD.

Odjel za urbanizam Grada  trenutno radi na ishodovanju potrebnih dozvola za početak radova, a o točnom početku radova, kako su nam rekli će javnost obavijestiti. 

Podsjetimo, 2021 godine radila se izgradnja nogostupa uz glavnu prometnicu ispred područne škole u naselju Raštani, ukupne dužine 1000 m.

Radovima je tada obuhvaćena i urađena odvodnja oborinske odvodnje sa nogostupa i kolnika. U sklopu izgradnje nogostupa, izgrađeno je autobusno stajalište sa pripadajućom nadstrešnicom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close