Nabavka i ugradnja

Produžen rok za subvencioniranje solarnih sustava na području Mostara

Javnim pozivom omogućeno je subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50 posto vrijednosti nabavke i ugradnje opreme.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 11. 2022. u 17:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni poziva za subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objekte individualnog stanovanja na području Grada Mostara produžen je do 12. prosinca 2022.

Čista energija

Subvencioniranje ugradnje solarnih sistema provodit će se u okviru projekta Razvojnog program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH “Ubrzanje tranzicije ka čistoj energiji korištenjem potencijala solarne energije u Bosni i Hercegovini” (SolarCET), koji podržava Vlada Republike Slovačke.

Projekt SolarCET ima za cilj potaknuti građane, vlasnike privatnih i javnih objekata da koriste solarne panele i kolektore, kao mjeru podrške tranziciji ka čistoj energiji, borbi protiv zagađenja zraka i energetskog siromaštva, smanjenju emisije stakleničkih plinova i broja građana koji boluju od respiratornih bolesti u Bosni i Hercegovini.

Subvencioniranje do 50 posto

Javnim pozivom omogućeno je subvencioniranje ugradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na stambenim objektima u iznosu do 50 posto vrijednosti nabavke i ugradnje opreme. Pored subvencije, za kvalificirane podnositelje prijava, osigurano je financiranje od Grada Mostara i UNDP-a u cjelokupnom iznosu za:

- izradu tehničke dokumentacije (projekt s predmjerom i predračunom radova) za solarni sistem koji će biti predmet realizacije i financijske podrške;

- kontrolu kvaliteta izrađene tehničke dokumentacije;

- stručni nadzor tijekom izvođenja radova.

Rok do 12. prosinca

Na javni poziv mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambenih objekata individualnog stanovanja, u kojima borave, na području Grada Mostara. Podnositelji prijava mogu konkurirati za podršku – subvencioniranje ugradnje solarnog sistema za vlastite potrebe, u skladu sa uvjetima definiranim javnim pozivom.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 12. 12. 2022. godine.

Potrebna dokumentacija za apliciranje za subvencije može se pronaći na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close