Pristupni put

Problemi: Mještani bi mogli blokirati izgradnju ceste Stolac– Neum

Ceste F BiH navode kako bi dodatni zahtjevi za priključcima na cestu doveli u pitanje i građevinsku dozvolu, koja bi se morala mijenjati.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 04. 2021. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Mještani naselja Vinine, Dašnice, Zaušlje i Ljutosjer iz neumskog zaleđa mogli bi blokirati daljnju izgradnju ceste Stolac– Neum.

Oni su, naime, zabrinuti jer nisu sigurni u to da će dobiti priključak s lokalnog puta Vinina – Dašnica. S druge strane, u JP Ceste FBiH tvrde kako su tijekom izgradnje projekta svi zahtjevi lokalne zajednice prihvaćeni u onom obujmu u kojem je to bilo moguće.

Dnevnom avazu je Josip Krešić, jedan od mještana, rekao kako je neophodna izgradnja priključka u mjestu Vinine koji bi, osim za to selo, bio zajednički i za Dašnicu, Zaušlje i Ljutosjer.

''Mislim da se moglo naći bolje projektno rješenje i na to smo u svojim dopisima prema Federalnom ministarstvu prometa i Javnom poduzeću Ceste FBiH ukazivali. S Budisavine se kao na dlanu vide skoro cijela Hercegovina i dio Hrvatske, urađena je šetnica i to je veliki potencijal za razvoj turizma. Dakle, priključak u selu Vinine bio bi puno jednostavnije i prikladnije rješenje za domaće stanovništvo, koje se bavi stočarstvom, pčelarstvom i za sve one koji se namjeravaju baviti ruralnim turizmom, a kako sada stvari stoje, priključak je predviđen nekih 300 metara dalje, a do njega se dolazi nekim puteljkom'', rekao je Zovko.

Sporni priključak, naveo je pak Avaz, pripada dionici ceste Hutovo – Cerovica – Stolovi, koja je, kao posljednja duž cijele trase, uvelike u izgradnji, a gdje je završetak radova predviđen za kraj godine.

U Cestama Federacije BiH kažu kako je u konkretnom slučaju provedena javna rasprava i takvih zahtjeva nije bilo te da bi dodatni zahtjevi za priključcima na cestu doveli u pitanje i građevinsku dozvolu, koja bi se morala mijenjati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close